Kıymalı Patatesli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kıymalı Patatesli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı patatesli gül böreği, lezzetle tüketilen börek tarifleri arasında ilk sırayı almaktadır. Bu börek içeriğinde kullanılan malzemelerin oluşturduğu eşsiz lezzetten dolayı harika bir tat oluşturur. Sabah kahvaltılarında çıtır çıtır olarak hazırlanan börek kahvaltı sofralarına ayrı bir renk katar ve çayın yanında muhteşem tat verir. Kıymalı patatesli gül böreği bayanların sürekli olarak yapmış oldukları günlerde, toplantı yemeklerinde atıştırmalık olarak, öğün aralarında, akşam yemeklerinde doyurucu bir börek türü olarak bilinir. Bu börek nasıl yapılır, içeriğinde hangi malzemeler kullanılır hadi beraber inceleyelim. Hepinize kolay gelsin.

Kıymalı Patatesli Gül Böreği Malzemeleri
  • 6 adet yufka
  • 250 gram kuzu kıyma
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri İçin: Sıvı yağ, su, susam, çörek.

Kıymalı Patatesli Gül Böreği Nasıl Yapılır?

Önceden hazırlamış olduğumuz bir tencereye patatesleri alalım ve sonra üzerine şu ilave edelim. Patateslerin haşlanması için tencereyi ocağa alalım. Ocak kısık ateşte 45 dakika kaynatalım. Haşlanan patatesleri soğuması için bir kaba alalım ve soğuduktan sonra kabuklarını soyalım. Kabukları soyulan patatesleri güzelce rendeden geçirelim. Soğanın kabuklarını soyarak ince ince doğrayalım. Doğranan soğanı bir tavaya alıp sıvı yağ ekleyerek iyice kavuralım. İçerisine kıymayı da ilave edelim ve biraz daha kavuralım. Sonra patatesleri, tuzu kıymanın içerisine ekleyip kavurmaya devam edelim. Hazırladığımız iç malzemeler piştikten sonra soğumaya bırakalım. Bir kâseye sıvı yağ ekleyelim ve bir miktar su ilave edelim iyice karıştıralım. Hazır yufkaları dörde bölelim ve üzerine yağlı sulu karışımdan gezdirip fırçayla sürelim. Soslanan yufkaların geniş kısımlarına harçtan koyalım ve rulo şeklinde saralım ve içe doğru kıvıralım. Sarılan yufkaların üzerine kalan yağlı sulu karışımdan ya da hazırlanan yumurta sarısını fırçayla sürelim. Hazırlanan bütün böreklere aynı işlemi uygulayalım. En son hazır olan börekleri tepsiye dizerek üzerine susam ve çörek serpelim. Önceden hazırlamış olduğumuz bir tepsiye yağlı kâğıt serelim ve sonra börekleri dizelim. Hazır olan börekleri önceden ısıtılmış olan fırına sürelim. 30 dakika kadar börekler kızarana kadar pişirelim ve böreklerin piştikten sonra soğuması için bekleyip servise sunalım.

Afiyet olsun.

Kıymalı Patatesli Gül Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Çarşaf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çarşaf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Top Börek Tarifi ve Malzemeleri

Top Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynirli Börek Kaç Kalori?

Peynirli Börek Kaç Kalori?

Patatesli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta

Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6