Hazır Baklava Yufkasından Börek
22 Haziran 2024

Hazır Baklava Yufkasından Börek


Hazır baklava yufkasından börek yapmayı hiç denediniz mi? Ben denedim ve gerçekten çok güzel ve çıtır çıtır oluyor. Arkadaşlarınıza ya da ailenize farklı tatlar sunmak isteyenler için de çok ideal. Bu sebeple, bu yazımda sizlere evde sık sık yaptığım ve ailedekiler tarafından çok beğenilerek, tabiri caizse bayıla bayıla yediğimiz bir börek tarifi sunacağım. Ben bu böreği patatesle hazırlıyorum, ama siz dilerseniz damak zevkinize göre başka iç harcıyla da bu böreği hazırlayabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan, baklava yufkasından yaptığım patatesli çıtır börek tarifine geçelim.

Baklavalık Yufkadan Patatesli Çıtır Börek Malzemeleri

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı soda
  • 2 adet yumurta

İç Harcı İçin

  • 4 adet orta boy patates
  • 3 adet orta boy soğan
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Baklavalık Yufkadan Patatesli Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

Patatesler bir tencereye alınarak pişene kadar haşlanır. Haşlanan patatesler soyulup küp küp doğrandıktan sonra derin bir kaba alınır ve çatal yardımıyla iyice ezilir. Soğanlar soyulur ve ince ince doğranıp, ayrı bir tencereye yağ ile eklenerek, soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Kavrulan soğanların içine ezilmiş patatesler ve baharat eklenip, tüm malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır.

Bir tavada tereyağı eritilir ve geniş bir kaba alınır. Üzerine sıvıyağ, süt, soda ve yumurta eklenerek iyice çırpılır. Yufkalar 5'er adet olmak üzere gruplandırılır. Yufkanın bir tanesinin üzerine, hazırlanan sütlü sostan fırça yardımıyla azar azar sürülür. Bu uygulama 5 kat yufkanın hepsine tek tek uygulanır. Yufkanın uzun olan kenarına patatesli harçtan yaklaşık iki kaşık koyulur ve çok sıkı olmayacak şekilde rulo yaparak sarılır. Bu işlem tüm yufkalara uygulanır. Hazırlanan rulo şeklindeki börekler istenilen büyüklükte kesilerek, önceden yağlanmış fırın tepsisine alınır ve üzerine fırça yardımıyla sütlü sostan sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişen börekler, fırından çıkarılarak servis tabağına alınır ve yaklaşık 10 dakika sonra sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Peynirli Sigara Böreği Nasıl Yapılır?

Peynirli Sigara Böreği Nasıl Yapılır?

Sodalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek

Güncel

Patatesli Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Puf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Puf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Milföylü Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri