Patatesli Sigara Böreği Patatesli sigara böreği, peynirlisi kadar sevilen bir börektir. Zaten sigara böreğini sevmeyen kişi yoktur sanırız. Oldukça pratik şekilde yapılan sigara böreğini dilerseniz derin dondurucuda bekletebilirsiniz. Dilerseniz hiç çözülmesini beklemeden kızgın yağda kızartarak tüketebilirsiniz. Bu böreğin malzemeleri de oldukça kolay hazırlanmaktadır. Sadece hazır yufka ve iç harcı patatesli sigara böreğini yapmanız için yeterlidir. Dilerseniz sigara böreklerini hazırlamaya başlayalım. Bizi en fazla uğraştıracak olan böreklerin sarılmasıdır. Patatesli Sigara Böreği İçin Gerekli Malzemeler
Patatesli Sigara Böreği Nasıl Yapılır? İlk olarak yufkaları tezgâhın üzerine üst üste koyarak, 8 parçaya kesin. Bu büyüklük sigara böreği için yeterlidir. Önce artı şeklinde dörde, ardından her parçayı ikiye kesin. Bu sayede üçgen şeklinde yufkalar elde edeceksiniz. Daha sonra yufkaları üst üste koyarak bir tepsinin içine alın. Bu aşamada sigara böreğinin patatesli iç harcını hazırlayalım. Önce patatesleri suyun içinde haşlayalım. Bunların kabuklarını soyarak bir kabın içinde çatalla iyice ezelim. Buna rendelenmiş kaşar peynirini, karabiberi ve tuzu ilave edelim. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak, sigara böreklerini sarmaya başlayalım. Üçgen şeklindeki yufkaların geniş tarafına patatesli harçtan koyalım. Kenarlarını içe kıvırarak, rulo şeklinde saralım. Yufkanın en uç kısmını kasedeki suyun içine batırarak kızarırken açılmamasını sağlayalım. Tüm yufkaları bu şekilde sardıktan sonra, sıra patatesli sigara böreklerini kızartmaya geldi. Tavanın içine sıvı yağı koyarak, kızınca sigara böreklerini içine atalım. Kızardıktan sonra bunları, altına kâğıt havlu serilen bir tabağa alalım. Patatesli sigara böreği sıcak olarak ikram edilmelidir. Ekstra Bilgiler Patatesli sigara böreği hazırlarken, iç harca farklı baharatlar ekleyerek lezzeti zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, kimyon veya pul biber kullanarak böreklerinize farklı bir aroma katabilirsiniz. Ayrıca, börekleri fırında pişirerek daha hafif bir alternatif elde edebilirsiniz. Fırında pişirmek için, böreklerin üzerine hafifçe yağ sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi alana kadar pişirmeniz yeterlidir. Afiyet olsun. |
Orhan
13 Temmuz 2024 CumartesiPatatesli sigara böreği yaparken yufkaların ucu neden suya batırılıyor? Bu yöntem böreklerin kızarırken açılmasını gerçekten engelliyor mu?
Cevap yazAdmin
13 Temmuz 2024 CumartesiMerhaba Orhan Bey,
Yufkaların ucunu suya batırmak, börekleri sararken uçların daha iyi yapışmasını sağlar. Bu yöntem, böreklerin kızarırken açılmasını gerçekten engeller çünkü su, yufkanın yapışkanlığını artırır ve böreğin daha sıkı sarılmasını sağlar. Böylece börekler pişerken dağılmaz ve iç harcı dışarı çıkmaz. Afiyet olsun!