Elde Açma Börek Hamuru Nedir ve Nasıl Yapılır?
26 Haziran 2024

Elde Açma Börek Hamuru Nedir ve Nasıl Yapılır?

Elde Açma Börek Hamuru

Elde açılan yufkanın lezzeti, hazır yufkanın lezzetiyle kıyaslanamaz. Üstelik elde açma börek hamurunun hazırlanması da sanıldığı kadar zor değildir. Sadece zaman ayırmanız ve bu tür uğraşları sevmeniz yeterlidir. Bu şekilde yapılan börekler, bol yağ ile daha gevrek olur. Bu nedenle yağ bakımından cömert davranmalısınız. Hazır yufkada olduğu gibi böreğe sos yapmanıza gerek yok, ancak yağı gerektiği gibi kullanmalısınız. Şimdi, elde açma börek hamurunu hazırlayalım ve güzel bir patatesli börek yapalım.

Elde Açma Börek Hamuruyla Patatesli Börek Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 7,5 su bardağı elenmiş un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yufkaların arası için tereyağı ve zeytinyağı karışımı

Patatesli İç Harç Malzemeleri

  • 4 adet orta boy haşlanmış patates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeteri kadar karabiber, tuz ve kırmızı biber
  • 100 gram beyaz peynir

Elde Açma Börek Hamuruyla Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

İlk aşamada hamur malzemelerini yoğurma kabına alarak yumuşak bir kıvamda hamuru yoğurun. Unu yavaş yavaş ilave ederek malzemelere karıştırın. Hamurun kıvamını tutturmanız bu şekilde daha kolay olur. Hamuru bezelere ayırarak 10-15 dakika kadar dinlendirin. Bu şekilde yufkaları daha kolay açabilirsiniz. Bezelerin her birini açabildiğiniz kadar ince açarak, üzerine tereyağı ve zeytinyağı karışımından sürün. Her yufka için en az 4-5 yemek kaşığı yağ sürerseniz, böreğiniz daha gevrek olur.

Bu arada haşlanmış patatesleri bir kâsenin içinde ezin. Buna ince doğradığınız maydanozu, beyaz peyniri, karabiber ve kırmızı pul biberi ilave edin. Bunları iyice karıştırın. Açtığınız yufkaların bir ucuna bu harçtan koyun. Kenarlarını içe doğru katlayarak, harcın olduğu yerden yufkayı rulo yapmaya başlayın. Bu sardığınız yufkaları içi yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Daha sonra bunları bıçakla dilediğiniz uzunlukta dilimleyin. 200 derecede ısıttığınız fırında elde açma börek hamuruyla hazırladığınız patatesli böreği nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Bu börek soğuk bile ikram edilse, gevrekliğinden hiçbir şey kaybetmez. Bu da elde açma börek hamurunun farkıdır. Sevdiklerinize çayla birlikte elde açtığınız böreğin ikramını yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Paçanga Böreği Oktay Usta

Paçanga Böreği Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

3 Renkli Börek Tarifi ve Malzemeleri

3 Renkli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sini Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sini Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bir Dilim Börek Kaç Kalori?

Bir Dilim Börek Kaç Kalori?

Güncel

Patatesli Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Börek Yapımı

Mercimekli Börek Yapımı

Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Oktay Usta

Ispanaklı Börek Oktay Usta

Hazır Yufka Börekleri Oktay Usta

Hazır Yufka Börekleri Oktay Usta

Patatesli Peynirli Rulo Börek

Patatesli Peynirli Rulo Börek

Mantarlı Börek Oktay Usta

Mantarlı Börek Oktay Usta