Elde Açma Börek Hamuru Elde açılan yufkanın lezzeti, hazır yufkanın lezzetiyle kıyaslanamaz. Üstelik elde açma börek hamurunun hazırlanması da sanıldığı kadar zor değildir. Sadece zaman ayırmanız ve bu tür uğraşları sevmeniz yeterlidir. Bu şekilde yapılan börekler, bol yağ ile daha gevrek olur. Bu nedenle yağ bakımından cömert davranmalısınız. Hazır yufkada olduğu gibi böreğe sos yapmanıza gerek yok, ancak yağı gerektiği gibi kullanmalısınız. Şimdi, elde açma börek hamurunu hazırlayalım ve güzel bir patatesli börek yapalım. Elde Açma Börek Hamuruyla Patatesli Börek Malzemeleri
Patatesli İç Harç Malzemeleri
Elde Açma Börek Hamuruyla Patatesli Börek Nasıl Yapılır? İlk aşamada hamur malzemelerini yoğurma kabına alarak yumuşak bir kıvamda hamuru yoğurun. Unu yavaş yavaş ilave ederek malzemelere karıştırın. Hamurun kıvamını tutturmanız bu şekilde daha kolay olur. Hamuru bezelere ayırarak 10-15 dakika kadar dinlendirin. Bu şekilde yufkaları daha kolay açabilirsiniz. Bezelerin her birini açabildiğiniz kadar ince açarak, üzerine tereyağı ve zeytinyağı karışımından sürün. Her yufka için en az 4-5 yemek kaşığı yağ sürerseniz, böreğiniz daha gevrek olur. Bu arada haşlanmış patatesleri bir kâsenin içinde ezin. Buna ince doğradığınız maydanozu, beyaz peyniri, karabiber ve kırmızı pul biberi ilave edin. Bunları iyice karıştırın. Açtığınız yufkaların bir ucuna bu harçtan koyun. Kenarlarını içe doğru katlayarak, harcın olduğu yerden yufkayı rulo yapmaya başlayın. Bu sardığınız yufkaları içi yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Daha sonra bunları bıçakla dilediğiniz uzunlukta dilimleyin. 200 derecede ısıttığınız fırında elde açma börek hamuruyla hazırladığınız patatesli böreği nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Bu börek soğuk bile ikram edilse, gevrekliğinden hiçbir şey kaybetmez. Bu da elde açma börek hamurunun farkıdır. Sevdiklerinize çayla birlikte elde açtığınız böreğin ikramını yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |