Elde Açma Börek Hamuru Nedir ve Nasıl Yapılır?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Elde Açma Börek Hamuru Nedir ve Nasıl Yapılır?

Elde açma börek hamuru, elde açılan yufkanın lezzetiyle hazır yufkanın lezzetini hiç kimse kıyaslayamaz. Üstelik elde açma börek hamurunun hazırlanması da oldukça kolaydır. Sadece vaktiniz olmalı ve bunlarla uğraşmayı sevmelisiniz. Bu şekilde yapılan böreklerin yağı bol olursa daha gevrek oluyor. Bu nedenle yağ bakımından elinizi korkak alıştırmayın. Hazır yufkadaki gibi böreğe sos yapmıyorsunuz, ancak yağını gerektiği gibi kullanmalısınız. Şimdi ilk önce elde açma börek hamurunu hazırlayalım ve birlikte güzel bir patatesli börek yapalım.

Elde açma börek hamuruyla patatesli börek malzemeleri
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 7,5 su bardağı elenmiş un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yufkaların arası için tereyağı ve zeytinyağı karışımı
Patatesli iç harç malzemeleri
  • 4 adet orta boy haşlanmış patates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeteri kadar karabiber, tuz ve kırmızı biber
  • 100 gram beyaz peynir
Elde açma börek hamuruyla patatesli börek nasıl yapılır?

İlk aşamada hamur malzemelerini yoğurma kabına alarak yumuşak bir kıvamda hamuru yoğurun. İsterseniz unu yavaş yavaş ilave ederek, malzemelere karıştırın. Hamurun kıvamını tutturmanız daha kolay olur. Hamuru bezelere ayırarak, 10-15 dakika kadar dinlendirin. Bu şekilde yufkaları daha kolay açabilirsiniz. Bezelerin her birini açabildiğiniz kadar ince açarak, üzerlerine tereyağı ve zeytinyağı karışımından sürün. En az her yufka için 4-5 yemek kaşığı yağ sürerseniz, böreğiniz daha gevrek olur.

Bu arada haşlanmış patatesleri kâsenin içinde ezin. Buna ince doğradığınız maydanozu, beyaz peyniri, karabiber ve kırmızı pul biberi ilave edin. Bunları iyice karıştırın. Açtığınız yufkaların bir ucuna bu harçtan koyun. Kenarlarını içe doğru katlayarak, harcın olduğu yerden yufkayı rulo yapmaya başlayın. Bu sardığınız yufkaları içi yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Daha sonra bunları bıçakla dilediğiniz uzunlukta dilimleyin. 200 derecede ısıttığınız fırında elde açma börek hamuruyla hazırladığınız patatesli böreği nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Bu börek soğuk bile ikram edilse, gevrekliğinden hiçbir şey kaybetmez. Bu da elde açma börek hamurunun farkı işte. Sevdiklerinize çayla birlikte elde açtığınız böreğin ikramını yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Elde Açma Börek Hamuru Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Su Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Yalancı Su Böreği Sodalı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Su Böreği Sodalı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sodalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bayat Ekmek Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Bayat Ekmek Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek İçi Tarifleri ve Malzemeleri

Börek İçi Tarifleri ve Malzemeleri

Kabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Şekilleri Nelerdir?

Börek Şekilleri Nelerdir?

Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6