Patlıcanlı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Patlıcanlı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Tepsi Böreği

Patlıcanlı Tepsi Böreği, misafirlerinize sunabileceğiniz farklı tatlar arayışında ideal bir tarif olarak karşınıza çıkıyor. Hem kendiniz, hem aileniz, hem de misafirleriniz için değişik, lezzetli ve doyurucu bir atıştırmalık aradığınızda ya da çayın yanında ikram edebileceğiniz bir şeyler aradığınızda bu tarifi kullanmanızın büyük yararını görebilirsiniz.

Patlıcanlı Tepsi Böreği Malzemeleri

  • 6 yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yumurta
İç harcı için;
  • 4 patlıcan
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 sivri biber
  • 1/2 demet maydanoz
Patlıcanlı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcımızı hazırlamak için soğanları soyup küçük küpler halinde doğruyoruz ve bir tavada çok az sıvı yağ kullanarak kavuruyoruz. Patlıcanları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyerek soğanlarımızla birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Sarımsakları ezip iç harcımıza ekliyoruz. Sivri biberleri de incecik doğrayıp ekledikten sonra bir süre kavurmaya devam ediyoruz. Pişmeye yakın incecik kıydığımız maydanozları da ekleyip bir dakika kadar kavurduktan sonra iç harcımızı soğumaya bırakıyoruz.

Bir kapta yumurtaları, sıvı yağı ve sütü iyice köpürene dek çırpıyoruz. Fırın tepsisini yağladıktan sonra ilk yufkayı tepsiye uçları dışarıda kalacak şekilde seriyoruz. Üzerine sütlü karışımdan biraz döküyoruz. Sonraki katlarda yufkayı parçalara ayırarak büzgülü biçimde koyuyoruz ve her kata sütlü karışımdan döküyoruz. Üçüncü yufkayı da parçalayıp koyduktan sonra sütlü karışım yerine patlıcanlı iç harcımızın tamamını yayarak eşit şekilde dağıtıyoruz. Yine yufkaları parçalayarak ve her kata sütlü karışımdan dökerek tüm yufkayı kullanıyoruz. Son kata gelindiğinde tepsinin dışındaki kısımları da içeriye doğru alıp kalan sütlü karışımın tamamını kuru yer kalmayacak şekilde döküyoruz. Dilimledikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika altı üstü kızarana dek pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.

Ekstra Bilgiler

Patlıcanlı Tepsi Böreği tarifinde, patlıcanların acılığını almak için doğradıktan sonra tuzlu suda bekletebilirsiniz. Ayrıca iç harcına kıyma ekleyerek daha doyurucu bir hale getirebilirsiniz. Bu börek, farklı peynir çeşitleriyle de zenginleştirilebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Boşnak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kürt Böreği Nasıl Yapılır?

Kürt Böreği Nasıl Yapılır?

Sosisli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sosisli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Peynirli Rulo Börek

Patatesli Peynirli Rulo Börek

Soğanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sebzeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sebzeli Börek Tarifi ve Malzemeleri