Talaş Böreği Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Talaş Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Böreği

Talaş Böreği, özen ve emek isteyen bir börek tarifidir ve bu emeğin karşılığında enfes bir tat sunar. Bol tereyağı ile hazırlandığı için uzun süre tazeliğini korur. Hafta sonu yapıp, tüm hafta boyunca taze bir şekilde tüketebilirsiniz. Misafirlerinizi ağırlayacağınız zaman önceden yapıp bekletebilirsiniz. Ayrıca, aileniz için doyurucu atıştırmalıklar arıyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Daha hızlı bir şekilde yapmak isterseniz, hamuru hazırlamak yerine iç harcı hazırlayıp milföy hamuru kullanarak da bu böreği hazırlayabilirsiniz.

Talaş Böreği Malzemeleri

  • 5 çay fincanı un
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar su

Ara katlara sürmek için

  • Margarin

İç Harcı İçin

  • 250 gram kuzu eti
  • 1 su bardağı bezelye
  • 3 soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Talaş Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcımızı hazırlayıp soğuması için kenarda bekleteceğiz. Bunun için öncelikle tavaya sıvı yağ alıyoruz. Üzerine küçük parçalar halinde doğradığımız eti ekleyerek etler suyunu salıp çekene dek kavuruyoruz. Küp şeklinde doğranmış olan soğanları alıp etin üzerine ekliyoruz ve soğanlar diriliğini kaybedene dek kavuruyoruz. Üzerine bezelye, tuz ve karabiberi ekleyip bir iki dakika daha kavurduktan sonra yıkayıp incecik kıydığımız maydanozları da ekleyip karıştırdıktan sonra harcın altını kapatıp soğuması için bekletiyoruz. Bu arada böreğin hamurunu hazırlamaya başlıyoruz.

Hamur yoğurma kabımızın içine unu ve tuzu alıp biraz karıştırdıktan sonra hamurun ortasını havuz gibi açıyoruz. Açtığımız havuzun içine sıvı yağ ve sirkeyi aldıktan sonra biraz da su katıp elimizle bu sıvıları biraz karıştırıyoruz. Daha sonra hamur kulak memesi kıvamına gelene dek su ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde edince hamurumuzu hamur açma tahtasının üzerine alarak açıyoruz. Açtığımız hamurun üzerine eritilmiş margarinden sürerek rulo şeklinde yufkayı sarıyoruz. Hamur dinlensin diye bir kaba alıp üzerini streçle örttükten sonra buzdolabında yarım saat bekletiyoruz.

Dinlendirdiğimiz hamuru 3 cm kalınlığında parçalar halinde kesiyoruz ve her parçayı merdane kullanarak kare şeklinde açıyoruz. Açtığımız karelerin ortasına soğuttuğumuz iç harcımızdan 1 yemek kaşığı dolusu kadar alıyoruz ve hamuru köşelerinden tutarak bohça şeklinde kapatıyoruz. Yağlanmış olan fırın tepsisine tüm börekleri dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında üzeri pembeleşene dek pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Talaş Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Yalancı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Yalancı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beşamel Soslu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufkalı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynirli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Baklavalık Yufkadan Börek Yapımı

Baklavalık Yufkadan Börek Yapımı

Patatesli Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Börek Oktay Usta

Mantarlı Börek Oktay Usta

Kuru Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Ispanaklı Kol Böreği

Hazır Yufkadan Ispanaklı Kol Böreği