Peynirli Çiğ Börek Peynirli Çiğ Börek, kökeni Tatar mutfağına dayanan lezzetli bir hamur işidir. Hem tadı hem de görüntüsüyle beğeni toplayan bu börek, pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanabilen tarifler arasında yer alır. Bu sayede, dilediğiniz zaman misafirlerinize veya çocuklarınıza sağlıklı atıştırmalıklar sunabilirsiniz. Çay saatlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alacak olan Peynirli Çiğ Börek tarifini mutlaka favori tarifleriniz arasına eklemelisiniz. Ayrıca, farklı iç malzemeler kullanarak çeşitli börekler yapma imkanı sunması bakımından da oldukça kullanışlıdır. Peynirli Çiğ Börek Malzemeleri
İç Harcı İçin
Peynirli Çiğ Börek Nasıl Yapılır? Geniş bir hamur yoğurma kabına unu ekleyip ortasını havuz şeklinde açın. Açtığınız bu havuzun içine kabartma tozu, süt, tuz ve az miktarda ılık su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamını tam olarak tutturabilmek için ılık su miktarını kontrollü bir şekilde eklemeniz önemlidir. Hamur, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulduktan sonra üzerini hava almayacak şekilde kapatın ve dinlenmeye bırakın. Hamur dinlenirken, iç harcı hazırlayın. Maydanozları ince ince kıyın ve peynirle karıştırın. Dilerseniz lor peyniri de kullanabilirsiniz. Karışıma damak zevkinize göre tuz ekleyin ve iç harcı hazır halde bekletin. Hamurunuz yaklaşık 10 dakika dinlendikten sonra, hamurdan bezeler alarak dilediğiniz büyüklükte açın. Genellikle tabak büyüklüğünde açmak yeterli olacaktır. Hamurun ortasına hazırladığınız iç harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını iyice bastırarak kapatın ki kızartma sırasında açılmasın. Tüm hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra bol ve kızgın yağda kızartın. Dilerseniz hamurları hazırlarken bir yandan da kızartabilirsiniz. Ilık olarak servis yapın. Afiyet Olsun. |