Sigara Böreği Sigara böreği, sabah kahvaltılarında tüketilen eşsiz bir lezzet olarak bilinmektedir. Herkesin zevkle tükettiği bu tat, içeriğinde kullanılan malzemelerin oluşturduğu gerçek tat sayesinde kişileri lezzetiyle kendine hayran bırakır. Börek, her sabah kahvaltılarda çayın yanında tüketilmesi için eşlik eder. Sadece sabah kahvaltılarında değil, bütün öğünlerde doyurucu bir börek türü olarak tüketilir. Sigara böreği, genellikle yapılan altın günlerinde bayanların vazgeçilmez bir lezzeti olarak bilinmektedir. Özel günlerde, doğum günü partilerinde misafirlere sunulmaktadır. Ben bu böreği akşam çayının yanında atıştırmalık olarak tüketiyorum. Gerçekten de çok güzel bir tat ve çıtır çıtır gevrek bir lezzet oluşturuyor. Şimdi sizlerle sigara böreği nasıl yapılır, yapılışında hangi malzemeler kullanılır beraber inceleyelim. Kolay gelsin sizlere. Sigara Böreği Malzemeleri
Sigara Böreği Nasıl Yapılır? Sigara böreği yapmaya ilk başta yufkaları açarak başlıyoruz. Üzerine eritilmiş olan margarini fırçayla sürüyoruz. Üzerine bir kat daha yufka serilir ve onun üzeri de yağlanır. Daha sonra yufkalar, büyüklüğüne göre uygun şekilde kesilir. Yufkaları 8 veya 10 parça halinde kesebilirsiniz. Her bir parçaya iç malzemesinden ekleyerek rulo şeklinde saralım. Bütün yufkalar için aynı işlem yapılır. Sarma işlemi tamamlandığında, sarılan böreklerin hepsini düzgün bir şekilde fırın tepsisine dizelim. Daha sonra böreklerin üzerini tamamen kapatana kadar suyla dolu bir kapta 20 dakika kadar bekletelim. Bu şekilde suda bekleyen yufkaları iki elimiz arasında çok ezmeden hafifçe sıkarak yağladığımız tepsiye diziyoruz. Bütün böreklerin üstüne yumurta sarısı sürelim ve börekler kızarıncaya kadar fırında bekletiyoruz. Afiyet olsun. |