Hazır yufkadan yapılan börekler, pratikliği ve lezzeti ile birçok kişinin favorisi olmuştur. Şimdi sizlere hazır yufkadan yapılan ıspanaklı börek tarifini paylaşacağım. Hazır yufka kullanımı, özellikle yoğun iş hayatı olan kişilerin zamanlarını daha verimli kullanmalarına olanak tanımaktadır. Evde yufka açmanın zahmetinden kurtulmak için hazır yufka kullanarak da oldukça lezzetli börekler yapabilirsiniz. Ancak, hazır yufkadan yapılan böreklerin evde hazırlanan yufkalar kadar lezzetli olmadığını da göz önünde bulundurmalısınız. Şimdi, hazır yufkadan yapılan ıspanaklı börek tarifine geçelim. Bunun için gereken malzemelere göz atalım. Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Malzemeleri
Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır? Hazır yufkadan ıspanaklı börek yapımında, hazır yufka kullanacağımız için zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde yapılış aşamasını tamamlayabilirsiniz. Öncelikle, ıspanakları temiz bir şekilde iyice yıkayın ve yemeklik şekilde ince ince doğrayın. Ardından, haşlanması için tencereye koyup, ocağın orta gözünde kaynamaya bırakın. Ispanaklar haşlanırken, soğanı ince ince doğrayın ve bir miktar sıvı yağ ile rengi pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra, içine belirtilen miktarda salça ekleyin ve tuz ile baharatları ilave edin. Bu aşamada, arzu ederseniz ekstra baharatlar da ekleyebilirsiniz. Şimdi, haşlanan ıspanakları sudan arındırarak kavrulmuş soğanlarla karıştırın. Hazır yufkayı düz bir zemine serin ve tam ortasından ikiye bölün. Böldüğünüz parçanın üzerine sıvı yağ ile iyice yağ serpin. Mümkünse, bu işlemi küçük bir mutfak fırçası kullanarak yapın. Hazırladığınız iç harcı yufkanın üzerine eşit şekilde serpiştirin. Yufkanın geniş kenarından başlayarak, çok sıkı olmayacak şekilde rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye ruloları yerleştirin ve üstlerine çırpılmış yumurta sürün. Önceden ısıtılmış fırında börekleri iyice kızarana kadar pişirin. Piştiğinden emin olduktan sonra fırından çıkararak dilimleyin ve servis edin. Bu tarif ile pratik ve lezzetli bir ıspanaklı börek hazırlayabilirsiniz. Hazır yufka kullanımı zaman kazandırırken, lezzetten de ödün vermemiş olursunuz. Afiyet olsun! |