Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek
26 Haziran 2024

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek


Hazır yufkadan yapılan börekler, pratikliği ve lezzeti ile birçok kişinin favorisi olmuştur. Şimdi sizlere hazır yufkadan yapılan ıspanaklı börek tarifini paylaşacağım. Hazır yufka kullanımı, özellikle yoğun iş hayatı olan kişilerin zamanlarını daha verimli kullanmalarına olanak tanımaktadır. Evde yufka açmanın zahmetinden kurtulmak için hazır yufka kullanarak da oldukça lezzetli börekler yapabilirsiniz. Ancak, hazır yufkadan yapılan böreklerin evde hazırlanan yufkalar kadar lezzetli olmadığını da göz önünde bulundurmalısınız. Şimdi, hazır yufkadan yapılan ıspanaklı börek tarifine geçelim. Bunun için gereken malzemelere göz atalım.

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Malzemeleri

  • Beş adet hazır yufka
  • Bir adet kuru soğan
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir adet yumurta
  • Bir miktar tuz, karabiber ve pul biber
  • İki tatlı kaşığı salça
  • Bir kilogram ıspanak

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

Hazır yufkadan ıspanaklı börek yapımında, hazır yufka kullanacağımız için zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde yapılış aşamasını tamamlayabilirsiniz. Öncelikle, ıspanakları temiz bir şekilde iyice yıkayın ve yemeklik şekilde ince ince doğrayın. Ardından, haşlanması için tencereye koyup, ocağın orta gözünde kaynamaya bırakın.

Ispanaklar haşlanırken, soğanı ince ince doğrayın ve bir miktar sıvı yağ ile rengi pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra, içine belirtilen miktarda salça ekleyin ve tuz ile baharatları ilave edin. Bu aşamada, arzu ederseniz ekstra baharatlar da ekleyebilirsiniz.

Şimdi, haşlanan ıspanakları sudan arındırarak kavrulmuş soğanlarla karıştırın. Hazır yufkayı düz bir zemine serin ve tam ortasından ikiye bölün. Böldüğünüz parçanın üzerine sıvı yağ ile iyice yağ serpin. Mümkünse, bu işlemi küçük bir mutfak fırçası kullanarak yapın.

Hazırladığınız iç harcı yufkanın üzerine eşit şekilde serpiştirin. Yufkanın geniş kenarından başlayarak, çok sıkı olmayacak şekilde rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye ruloları yerleştirin ve üstlerine çırpılmış yumurta sürün. Önceden ısıtılmış fırında börekleri iyice kızarana kadar pişirin. Piştiğinden emin olduktan sonra fırından çıkararak dilimleyin ve servis edin.

Bu tarif ile pratik ve lezzetli bir ıspanaklı börek hazırlayabilirsiniz. Hazır yufka kullanımı zaman kazandırırken, lezzetten de ödün vermemiş olursunuz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elif Korkmazel Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Sigara Böreği Kaç Kalori?

Sigara Böreği Kaç Kalori?

Galeta Unlu Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Makarnalı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Makarnalı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bal Kabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Lavaş Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Lavaş Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Böreği Oktay Usta

Kabak Böreği Oktay Usta

Mikrodalgada Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mikrodalgada Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Tarifi ve Malzemeleri