Kaymaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Kaymaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Börek

Kaymaklı börek, oldukça lezzetli ve ağız tadına hitap eden bir börek türü olarak bilinir. Bu börek, kaymağın oluşturduğu harika kıvamla birleşmesiyle daha lezzetli bir hale gelmektedir. Böreğe sütün ve kaymağın vermiş olduğu lezzetin yanı sıra böreğin çıtır çıtır olması, ayrı bir tat oluşturmaktadır. Gevrek olarak tüketilen bu börek, özellikle sabah kahvaltılarında birçok kişinin vazgeçilmez bir lezzeti olmuştur.

Kaymaklı Börek Hangi Öğünlerde Tüketilir?

Kaymaklı börek, sadece sabah kahvaltılarında değil, özel günlerde, bayanların düzenlediği günlerde ve öğün aralarında da tüketilen bir börek türüdür. Şimdi sizlerle kaymaklı börek nasıl yapılır, yapılışında hangi malzemeler kullanılır, beraber inceleyelim.

Kaymaklı Börek Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet yufka
  • 300 gram kaymak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçerisinde Kullanılan Malzeme

  • 1 kase lor peyniri

Kaymaklı Börek Nasıl Yapılır?

Kaymaklı börek yapımına ana malzeme olarak kullanılan kaymağı, yumurtayı, yoğurdu, sütü ve tuzu geniş bir kap içerisine alarak güzelce karıştırın ve pütürsüz hale gelene kadar çırpın. Bir adet yufkayı tezgâh üzerine serin ve yufkanın üzerine lor peyniri serpiştirin. Peynirleri yufkanın üzerine serptikten sonra yufkanın kenarlarından yaklaşık 4-5 cm'ye kadar içe doğru katlayarak yufkayı kare haline getirin. Yufkayı sağ ve sol kenarlardan ortaya doğru sıkıştırarak yani büzerek sarın. Büzülerek sarılan börekleri küçük parçalara ayırın. Kalan yufkalar için de aynı işlemi uygulayın.

Yufkaları hazırladıktan sonra üzerine yumurtayla hazırlamış olduğunuz sosu sürün ve bütün yufkalar börek haline getirildikten sonra yağlı kâğıt serili tepsiye güzelce dizin. Dizilen börekleri önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırına sürün. 30 dakika kadar fırında pişen börekler, fırından çıkarıldıktan sonra bir kenara alınarak soğuması için beklenir. Sonra servise sunulur.

Afiyet olsun. Kaymaklı börek, çok pratik ve lezzetli bir börek olarak bilinir. Kaymaklı böreğin hazırlanması fazla zaman almaz ve yapılışı oldukça pratiktir. Herkes kolaylıkla yapabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Sodalı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Etli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Böreği Oktay Usta

Karnıyarık Böreği Oktay Usta

Patatesli Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Dilim Börek Tarifi ve Malzemeleri

Dilim Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Börek Oktay Usta

Sodalı Börek Oktay Usta

Yufkalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Börek Tarifi ve Malzemeleri