Tavuklu Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Tavuklu Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Rulo Börek

Tavuklu rulo börek, eşsiz bir lezzet olarak bilinen ve yufka ile yapılan bir börek türüdür. Bu börek, içerdiği malzemelerin uyumu ile harika bir tat oluşturmaktadır. Tavuklu rulo börek, öğle yemeklerinde, akşam yemeklerinde ya da öğün aralarında tüketilen doyurucu bir yiyecektir. Tavukla yapılan bu börek, kullanılan baharatlarla birleşerek farklı bir tat sunar. Özel günlerde, doğum günü partilerinde ve akşam çay keyfi yaparken atıştırmalık olarak tercih edilmektedir. Şimdi tavuklu rulo böreğin nasıl yapılacağını ve içeriğinde hangi malzemelerin kullanıldığını beraber inceleyelim. Hepinize kolay gelsin.

Tavuklu Rulo Börek Malzemeleri

  • 3 adet yufka
  • 500 gram tavuk göğsü veya 5 parça but
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 kase ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Tavuklu Rulo Börek Üzeri İçin

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu

Tavuklu Rulo Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak, tavuğu haşlayarak küçük parçalara ayırın. Haşlanan tavuğun suyunu dökmeyin, çünkü yufkaları ıslatmak için kullanacağız. Bir tavaya bir fincan sıvı yağ koyup, kabuklarını soyduğunuz ve yemeklik doğradığınız kuru soğanları ekleyin. Soğanları rengi değişene kadar kavurun. Ardından içine salçayı, tavukları, çekilmiş veya dövülmüş ceviz içini, karabiberi, pul biberi ve tuzu ekleyerek bir kenarda bekletin.

Yufkayı kare büyük fırın tepsisinin veya borcamın içerisine koyarak yağlayın. Yufkanın kenarlarını tepsinin içerisine alın ve içe aldığınız yufkanın üzerini de güzelce yağlayın. Yağladığınız yufkanın üzerine diğer yufkayı serin ve bu yufkayı da aynı şekilde yağlayın. Geriye kalan yufkalara da aynı işlemi gerçekleştirin. 3 adet yufkayı yağlayıp üst üste serdikten sonra fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Üzeri kızaran yufkaları fırından alıp sıcakken kepçe yardımıyla haşlanan tavuğun suyundan alıp yufkaların üzerine gezdirin. Yufkalar yumuşayana kadar ıslatın. Yufkaların ıslanması için yaklaşık 4 kepçe tavuk suyu yeterli olacaktır. Yufkanın arasına hazırladığınız tavuklu karışımı ekleyin ve rulo şekline getirin. Son olarak hazırlanan yufkaların üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otuyla da süsleyerek önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırına böreklerin pişmesi için tepsiyi sürün. Yaklaşık olarak 25 dakika pişen börekler, servise sunulmak üzere fırından alınır, soğuması beklenir ve ılık olarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Aymete

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Bu tarifte yufkaların üzerine tavuk suyu gezdirmenin böreğin dokusunu nasıl etkilediğini merak ediyorum, deneyen oldu mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Aymete, yufkaların üzerine tavuk suyu gezdirmek böreğin dokusunu daha nemli ve lezzetli yapar. Bu yöntem böreğin iç kısmının kuru kalmasını önler ve daha zengin bir tat katar. Tavuk suyunun yağı ve aromaları yufkaların arasına yayılarak her lokmada farklı bir lezzet patlaması yaratır. Denemeye değer!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yalancı Su Böreği Sodalı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Su Böreği Sodalı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Hafif Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Kavurma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Milföylü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Milföylü Börek Tarifi ve Malzemeleri