Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Su Böreği Nasıl Yapılır Oktay Usta

Su Böreği Nasıl Yapılır Oktay Usta

Su Böreği Nasıl Yapılır Oktay Usta, Lezzetiyle ve yapılışının kolay olması nedeniyle birçok insan tarafından tercih edilen börek türleri Sabah kahvaltıları olmak üzere günün diğer öğünleri için de tercih edilen besinler arasındadır. Özellikle çalışma şartlarının yoğun olması nedeniyle birçok kadın börekleri tercih etmektedir. Hemen hemen bütün bireylerin damak tadına uygun börek çeşitleri bulunmaktadır. Kıymalı, peynirli, sodalı, patatesli olmak üzere birden fazla börek çeşidi bulunmaktadır. Börekler hazır yufka ile yapıldığı gibi evde hazırlanan börek hamuruyla da yapılabilmektedir. Bu durum börek çeşitlerine göre farklılık göstermektedir. Ev hanımları lezzetli börek tariflerine ulaşmak için televizyonlarda yayınlanan yemek tarifi programlarını takip etmektedir. Bu yemek tarifi programlarında biri de yıllardır yayında bulunan Oktay ustanın yemek tarifi programıdır. Oktay ustanın su böreği tarifi şu şekildedir;

Su Böreği Hamuru için

  • 4 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 su bardağı un

Su Böreği İç harcı için

  • 500 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Su Böreği Üzeri için

  • 300 gram tereyağı
Su Böreği Nasıl Yapılır?

Börek yapımına ilk öncelikle hamurunu hazırlamakla başlayalım. Derin bir kabın içine yumurta, süt, tuz ve zeytinyağını ilave ederek karıştıralım. Bu karışımın içine yavaş yavaş unu ilave ederek sert bir hamur yoğuralım. Hamuru iyice yoğurduktan sonra dinlendirmek üzere üzerini kapatıp 25 dakika beklemeye alalım. Daha sonra bir tencereye sıcak koyup kaynaması için ocağa diğer tencereye de soğuk su koyun. Diğer taraftan orta boy bir tavanın içinde tereyağını eritin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra dinlemeye aldığınız hamuru 9 eşit parçaya ayrın ve beze haline getirin. Bezelerden birini un ve oklava yardımıyla orta boy bir tepsi büyüklüğünde acın. Hazırlamış olduğunuz hamuru önceden yağlanmış bir tepsini üzerine yayın. Daha sonra ikinci bezeyi de un ve oklava yardımıyla acın ve açma işlemi bittikten sonra sıcak suyun içine bırakın. Hamurun katlanmaması gerekiyor. Yaklaşık bir dakika sıcak suyun içinde haşlayın.

Daha sonra sıcak suyun içinde çıkararak soğuk suyun içine alın. Soğuk içinde fazla beklemesine gerek yoktur. Soğuk sudan çıkardıktan sonra suyunu süzdürmek için temiz bir havlu ya da bezin üzerine serin. Suyu süzüldükten sonra haşlanmış yufkayı tepsideki yufkanın üzerine serin. Daha sonra üzerine ortalama 2 yemek kaşığı tereyağını gezdirin. Üçüncü ve dördüncü bezelere de aynı işlemi uygulayın. Beşinci bezeyi un ve oklava yardımıyla acın ve haşlamadan tepsiye serin. Diğer taraftan iç harcı hazırlamaya başlayın. Derin bir kabın içinde peyniri ve ince kıyılmış maydanozları karıştırıp yufkanın üzerine serpin. Yufkanın tamamına gelecek şekilde serpiştirmeye dikkat edin. İç harcı koyduktan sonra diğer bezeleri de haşlayıp aralarına tereyağı dökerek üst üste yerleştirin. Dokuzuncu bezeyi açtıktan sonra haşlamadan tepsiye yerleştirin ve üzerine tereyağını gezdirin. Daha sonra tepsiyi ocağın üzerine alın ve kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika boyunca çevirerek alt kısmını kızartın. Böreğin alt kısmı kızardıktan sonra geniş bir tepsi yardımıyla böreği ters çevirin ve diğer yüzünü kızartın. Böreğin iki tarafı kızardıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 07:52:28
Su Böreği Nasıl Yapılır Oktay Usta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Su Böreği Nasıl Yapılır Oktay Usta Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Su Böreği Nasıl Yapılır Oktay Usta"
Su böreğini eski annelerden hatta babaanneler, anneannelerden öğrenmek gerek zamaninda bi kaç kez yapilisini izlemisligim var herşey zor ama okadar lezzetli oluyorki simdi evimde deniyorum aynı lezzeti tutturamiyorum.
Berna . 04.09.2018
CEVAP YAZ
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecekleri bu tarif, sebze severler için de vazgeçilmez bir tattır. Böreğin iç malzemesinde olan yu...
Büzgülü Börek
Büzgülü Börek
Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında peynirin yanında, patates, mantar, ıspanak, kıyma gibi çeşitli malzemeler kullanabilirsiniz. Her ...
Börek Yapımı
Börek Yapımı
Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı görsellikler de olanları da yapılır. Hazır yufka ile milföy ile ya da el açması hamur ile ya...
Elde Açma Pırasalı Börek
Elde Açma Pırasalı Börek
Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızda dağılan lezzetli bir pırasalı böreği elde açma yufkayla hazırlayalım. Pırasa böreklere yakışan b...
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmazelin tariflerine bayılıyorum. Herkese tavsiye ediyorum kesinlikle kadında cevher var tariflerini y...
Çiçek Börek
Çiçek Börek
Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli, ıspanaklı yapabilirsiniz.Çiçek böreği hamuru için malzemeler5 Su bardağı un1 Adet yumurta1 Tatlı...
Börek Şekilleri
Börek Şekilleri
Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbirinden farklı şekillerde yapılmış börek çeşitleri sunacağım. Denediğinizde ise aslında değişik...
Bal Kabaklı Börek
Bal Kabaklı Börek
Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında börek ve tatlı olarak yaygın bir şekilde kullanılır.Bal Kabaklı Börek Malzemeleri2 adet yufka...
Börek Nasıl Yapılır
Börek Nasıl Yapılır
Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işlerine olduğumuz düşkünlüğümüzden dolayı börekler çoğu kimseler tarafından haftada mutlaka bir...
Bulgurlu Börek
Bulgurlu Börek
Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle hazırlandığından, böreğin lezzeti de farklılaşıyor. Eğer bulgurlu böreği daha önceden yemediyseniz,...
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayrıca börekler ve çörekler sabah kahvaltılarda ve akşam çaylarda daha çok bulunmaktadır. Özelli...
Börek Çeşitleri
Börek Çeşitleri
Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. Damak tadına göre peynirlisi kıymalısı patateslisi sebzeli olanları yapılabilir. Börek çeşitle...

 

Balkabaklı Börek
Cevizli Börek
Çarşaf Böreği
Börek Tarifleri Yufka
Çiğ Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çi Börek
Boşnak Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Bayat Ekmek Böreği
Açma Börek
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Börek Milföy Tarifleri
Değişik Börek Tarifleri
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Börek Yapmanın Püf Noktaları
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
El Açması Ispanaklı Börek
Büzgülü Börek
Börek Yapımı
Elde Açma Pırasalı Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Çiçek Börek
Börek Şekilleri
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Popüler İçerik
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta , Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski za...
Börek Milföy Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri,  pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan , dondurulmuş, yağlı hamur parçaları...
Değişik Börek Tarifleri
Değişik Börek Tarifleri
Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hemde lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına ya...
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını ...
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski...
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu o...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024