Yufkadan Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Yufkadan Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Çıtır Börek

Yufkadan çıtır börek, sahip olduğu eşsiz lezzetiyle herkesin beğenisini kazanır. Bu börek, içerisindeki malzemelerin uyumu sayesinde damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Yufkadan çıtır börek, özel günlerde hazırlanan yemeklerin yanına eşlik eden, sabah kahvaltılarında keyifle tüketilen ve öğün aralarında atıştırmalık olarak tercih edilen bir börek çeşididir. Bu börek, çıtır çıtır dokusuyla sofralarınıza lezzet katacaktır. Özellikle davet günlerinde, doğum günü partilerinde ve diğer özel etkinliklerde doyurucu bir seçenek olarak öne çıkar. Herkes kolaylıkla bu böreği yapabilir. Fazla zamanınızı almadan siz de evinizde hazırlayabilirsiniz. Şimdi yufkadan çıtır börek tarifinin yapılışına başlayalım.

Yufkadan Çıtır Börek Malzemeleri

  • 2 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağından biraz az su
  • 1 su bardağı un

İçi için

  • 250 gram lor peyniri
  • 5-6 dal maydanoz

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

Yufkadan Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

Yufkadan çıtır börek tarifinin hazırlanışına, içerisindeki malzemeleri hazırlayarak başlayalım. Bol suyla yıkanan maydanozları doğrama tahtasında ince ince doğrayalım. Genişçe bir kaseye maydanozu ve lor peynirini koyarak iyice karıştıralım. Başka bir kap içerisinde suyu ve sıvı yağı karıştıralım. Ardından bir tane yufkayı düz bir yere serelim ve sıvı yağ ile su karışımını yufkanın her yerine gezdirerek fırçayla dağıtalım. Yufkanın üzerine elekle un serpelim ve yufkayı güzelce kat kat toplayalım. Sonra yufkaların üzerine yine sıvı yağlı sulu karışımdan sürelim. Tekrar yufkanın üzerine elekle un eleyelim. Yufkanın geniş kısmına iç harçtan koyalım ve iki kenarını içe doğru katlayarak rulo şeklinde saralım. Rulo şeklinde hazır hale gelen yufkaları istediğimiz şekilde keselim. Kalan bütün yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım ve bütün işlemleri aynı sırayla uygulayalım. Hazırladığımız böreklerin üzerine yumurta sarısını sürelim ve susam serpelim. Yufkadan yapılan çıtır börekleri önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 30 dakika kadar pişecek olan börekler piştikten sonra fırından alınıp soğutulur ve servise sunulur.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Yufkadan çıtır börek yaparken bazı püf noktalarına dikkat etmek, böreğinizin daha lezzetli olmasını sağlar:
  • Yufkaların taze olmasına özen gösterin. Bayat yufkalar istenen çıtırlığı sağlamayabilir.
  • İç harcını hazırlarken malzemelerin iyice karışmasını sağlayın. Bu, böreğin her lokmasında aynı lezzeti almanızı sağlar.
  • Yufkaları sararken sıkı olmasına dikkat edin. Gevşek sardığınız yufkalar pişme esnasında dağılabilir.
  • Böreklerin üzeri kızarana kadar pişirin ama fazla kurutmamaya özen gösterin. Aksi halde börekleriniz çok sert olabilir.
Yufkadan çıtır börek, hem kolay yapımı hem de lezzeti ile sofralarınızın vazgeçilmezi olacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ispanaklı Börek Oktay Usta

Ispanaklı Börek Oktay Usta

Haber Bülteni

Güncel

Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Börek Şekilleri Nelerdir?

Börek Şekilleri Nelerdir?

Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

Açma Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Nasıl Yapılır? Oktay Usta

Su Böreği Nasıl Yapılır? Oktay Usta

Su Böreği Malzemeleri ve Tarifi

Su Böreği Malzemeleri ve Tarifi

Börek Kaç Derecede Pişer?

Börek Kaç Derecede Pişer?