Milföylü Tepsi Böreği Börek yemek kültürümüzün vazgeçilmez yemek seçeneklerinden biridir. Gerek çay saatlerinde, gerekse farklı bir öğünde ikram edilebilecek bir özelliğe sahiptir. Günlük hayatta yoğunluğunuz, belki de farklı tatlar denemenize imkân vermeyebilir. Bu durumda, kolay ve zahmetsiz tarifler arasında bulunan milföylü tepsi böreğini sizinle paylaşmak istedik. Zor gibi görünse de aslında zor hazırlanmadığını kendiniz de göreceksiniz. Milföylü Tepsi Böreği Malzemeleri
İç Malzemesi İçin
Milföylü Tepsi Böreği Nasıl Yapılır? İlk olarak tavaya sıvıyağ döküp kıymayı ekleyerek kavurun. Bir adet patatesi rendeleyip tavaya ekleyin. Soğanı incecik doğrayıp karışıma ekleyin. Ara ara karıştırarak soğan ve patatesin kavrulmasını bekleyin. Karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırın. Son olarak maydanozları ince ince kıyarak harca ilave edin. Şimdi sıra bu lezzetli ve çıtır çıtır böreği hazırlamaya geçebilirsiniz. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Üzerine yufkanın bir katını kenarları dışarı sarkacak şekilde serin. Bir kat yufkanın üzerine sıvıyağı fırça yardımıyla sürün. İkinci kat yufkayı da serip aynı işlemi uygulayın. Üçüncü katı da aynı şekilde yaptıktan sonra iç malzemesini ekleyip eşit miktarda dağıtın. En üste milföyleri boşluk kalmayacak şekilde yan yana dizin. Böreğin döşeme işlemi bittikten sonra üçgen olacak şekilde kesin. Bir yumurtayı iyice çırpıp milföylerin üzerine fırçayla sürün. Sonra bir adet maden sodasını böreğin üzerine eşit bir şekilde her yerine dökün. Çörek otuyla süsleyip 200 derecelik fırında yaklaşık olarak 45 dakika, böreklerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Milföylü Tepsi Böreği, hem pratik hem de lezzetli bir alternatiftir. Özellikle ani misafirler için hızlı bir çözüm olabilir. Bu tarif, börek severler için ideal bir seçenektir ve sunumuyla da göz doldurur. Ekstra Tavsiyeler ve Püf Noktaları
|
Cansu
03 Haziran 2024 PazartesiMerhaba milföylü tepsi böreğini ilk defa deneyeceğim içerisine harç olarak kıyma ve patates demiş patates ve kıymayı beraber mi pişireceğiz iç harcı nasıl hazırlamalıyım?
Cevap yazAdmin
03 Haziran 2024 PazartesiMerhaba Cansu,
Milföylü tepsi böreği için kıyma ve patates harcını hazırlarken şu adımları izleyebilirsin:
1. İlk olarak patatesleri küçük küpler halinde doğrayıp haşla veya hafifçe sotele.
2. Bir tavada biraz sıvı yağ ile ince doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavur.
3. Ardından kıymayı ekle ve kıymanın rengi dönene kadar pişir.
4. Haşlanmış veya sotelenmiş patatesleri kıymalı harca ekle ve birlikte birkaç dakika daha pişir.
5. Tuz, karabiber, pul biber gibi dilediğin baharatları ekleyerek lezzetlendirebilirsin.
6. Harcı soğumaya bırak ve ardından milföy hamurlarının arasına koyarak böreğini hazırla.
Afiyet olsun!