Yufkalı Milföylü Börek Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Yufkalı Milföylü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Her evde, özellikle misafir ağırlamalarında ve özel günlerde sıkça yapılır. Çeşitli iç malzemelerle hazırlanan börekler, hem pratik hem de doyurucudur. Özellikle çocuklara kahvaltıyı ve yemekleri sevdirmek için anneler börek yapımını sıklıkla tercih ederler. Fastfood tüketiminden kaçınarak, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunarlar. Bu yazıda, pratik ve lezzetli bir Yufkalı Milföylü Börek tarifi paylaşacağız.

Yufkalı Milföylü Börek Tarifi Malzemeleri
  • 6 adet büyük milföy
  • 2 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 adet yumurta

İç Harcı İçin Malzemeler
  • 250 gr kıyma
  • Baharat çeşitleri (tuz, karabiber, pul biber)

Yufkalı Milföylü Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak sıvı yağ, maden suyu ve yumurtaları iyice karıştırın. Bu karışımı börek katmanlarının arasına süreceğiz. Eğer milföy hamuru taze ise hemen kullanabilirsiniz, donmuş ise çözülmesini bekleyin. Üç adet milföy hamurunu yan yana dizip, uzun kenarlarından birbirlerine yapıştırarak birleştirin. Unlanmış bir zeminde bu hamuru merdane ile tepsi büyüklüğünde açın.

Tepsiyi yağlayın ve açtığınız milföy hamurunu tepsinin tabanına serin. Bir adet yufkayı, kenarları dışarı taşacak şekilde tepsiye yayarak yerleştirin. Hazırladığınız yağlı karışımı bir kaşık yardımıyla yufkanın üzerine yayın. İç harcını hazırlamak için kıymayı baharatlarla kavurun ve bu harcı yufkanın üzerine eşit şekilde dağıtın.

İkinci yufkayı da iç harcın üzerine yerleştirin ve kenarlarını içe doğru katlayarak kapatın. Kalan milföy hamurlarını da aynı şekilde açarak, böreğin en üstünü kapatın. Kenarları tepsinin altındaki milföy hamurunun altına doğru kıvırarak sıkıştırın. Bir bıçak yardımıyla böreği dilimleyin ve kalan yağlı karışımı üzerine dökün. Böreği 10 dakika bu şekilde bekletin, böylece sos böreğin içine iyice işler.

Böreğin üzerine çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstü koyu pembe oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Ekstra Bilgiler
  • Böreğin içine peynir, ıspanak veya patates gibi farklı iç malzemeler de koyabilirsiniz.
  • Milföy hamurunu açarken un kullanmak, hamurun yapışmasını önler ve daha kolay açılmasını sağlar.
  • Böreğin üstüne susam veya haşhaş tohumu da serpebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Pizza Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pizza Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ballı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

El Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü Yufkalı Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü Yufkalı Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Paçanga Böreği Oktay Usta

Paçanga Böreği Oktay Usta

Çi Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çi Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kol Böreği Tarifi Oktay Usta

Kol Böreği Tarifi Oktay Usta

Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta

Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta