Çi Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Çi Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çi börek, diğer böreklerden farklı olarak ayrı bir lezzet oluşturur. Bu börek içeriğindeki malzemelerin oluşturduğu eşsiz bir lezzetle bu böreği yapan kişinin de marifetinin birleşmesiyle daha lezzetli bir hal alır. Çi börek kahvaltıda, öğün aralarında, atıştırmalık olarak, özel günlerde, bayanların yapmış olduğu birleşme günlerinde yapılan börekler arasında ilk sırayı almaktadır. Eminim şimdi vereceğim tarif sizler için vazgeçilmez bir börek tarifi olacak ve çay keyfi yaparken atıştırmalık olarak bu böreği sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz. Hadi kolları sıvayarak ise koyulalım ve lezzetli bir tat ortaya koyalım. Kolay gelsin hepinize.

Çi Börek Tarifi Malzemeleri
  • Aldığı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su
  • Yarım fincan zeytinyağı
İç Harcı için Malzemeler: 300 gram az yağlı kıyma, 2 adet orta boy kuru soğan, tuz, karabiber, 1 fincan su
Kızartmak için Malzemeler: 1 su bardağı sıvı yağ

Çi Börek Nasıl Yapılır?

Hazırlanan bütün malzemeleri sırasıyla geniş bir kap içerisine alacağız. Bu sıralama ilk başta un, tuz, sirke, zeytinyağı ve son olarak da bütün malzemelere su eklenerek hamuru güzelce karıştırmaya başlayalım. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım. Fakat o kıvamı alana kadar yavaş yavaş un ilavesi yapalım. Kulak memesi kıvamına gelen hamur hazır demektir. Hazırlanan hamurun üzerine bir bez örterek hamuru yarım saat kadar dinlenmeye alalım. Bizde o arada böreğin iç malzemesi için kıymayı bir tavaya alarak içerisine tuz ve karabiber ilave edelim. Kabuklarını soyduğumuz soğanı rendeleyelim ya da doğrama tahtasında çok ince kıyarak kıymanın bulunduğu tavanın içine ilave edelim. Biraz da su ekleyerek yumuşak bir kıvam oluşturacak şekilde ayarlayalım. Dinlenen hamurda küçük bezeler alalım. Bezeleri küçük boyutlarda açalım fakat oldukça ince olmalı ki güzel kızarsın. Açtığınız hamurun bir tarafına 1 yemek kaşığı kıyma koyun ve kıymayı güzelce yayın. Diğer tarafını yarım ay şeklinde üstüne kapatın. Kenarını iyice kapatılması gerekmekte yoksa malzemeler dışarı taşar. Bütün börek hamurlarını aynı şekilde yapalım ve sonra hazırlanan börekler önceden hazırlamış olduğumuz tava içerisine sıvı yağın gezdirilmesiyle kızması beklenir ve sonra kızan yağa börekler atılır. Börekler arkalı önlü güzelce kızartılır.

Afiyet olsun.

Çi Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?

Üçgen Börek Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ay Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ay Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çökelekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çökelekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Oktay Usta

Ispanaklı Börek Oktay Usta

Güncel

Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta

Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta

Güncel

Su Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lahanalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Lahanalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Su Böreği Tarifi Oktay Usta

Yalancı Su Böreği Tarifi Oktay Usta

Börek Tarifleri Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Börek Tarifleri Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Kaç Kalori?

Su Böreği Kaç Kalori?

Yalancı Su Böreği Makarnalı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Su Böreği Makarnalı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6