Baklava Yufkasından Börek Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Baklava Yufkasından Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Börek

Baklava yufkasından börek yapımı oldukça basit olup, elde edilen börek de diğer hazır yufkalardan yapılanlardan daha hafif, çıtır çıtır ve lezzetli olmaktadır. Ancak bu yufkalar biraz sert olduğundan yapılacak böreğin şekli konusunda diğer hazır yufkalar kadar esnekliğe sahip değildir. Baklavalık yufkalar genellikle rulo şeklinde ya da muska şeklinde börek yapımı için idealdir.

Aşağıda baklava yufkası ile hazırlanmış börek tarifi yer almakta olup, farklı çeşitler için iç malzeme olarak ıspanak, kıyma veya peynir de kullanabilirsiniz.

Baklava Yufkasından Börek Malzemeleri

  • 500 gram civarında hazır baklava yufkası
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 paket margarin ya da tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Pul biber

Baklava Yufkasından Börek Nasıl Yapılır?

Patatesler haşlanıp rendelenir. Kuru soğan ince küpler halinde doğranarak, bir kaşık yağ ile tavaya alınır. Kısık ateşte pembeleştilir ve rendelenmiş patates, tuz ve pul biber eklenir. Hazırlanan bu harç bir kenarda soğutulurken diğer tarafta derin bir kâsede süt, yoğurt ve eritilip ılıklaştırılmış yağ karıştırılır. 2 adet baklava yufkası üst üste olarak tezgâha alınır ve üstteki yufkanın her yerine hazırlanan sıvı karışımdan fırça ile serpilir. Ardından 2 adet daha baklava yufkası alınır, üste konur ve bir kez daha aynı işlem uygulanır. Toplamda 6 kat baklava yufkası olmak üzere katlar tamamlanır. Kısa kenara harç konularak rulo halinde sarılır. Rulo üç eşit parçaya bölünür. Yufkaların tamamı ve iç harç bitinceye kadar devam edilir. Üstüne yumurta sürülerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üstü altın sarısı olana dek 35-40 dakika pişirilir.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Börek yapımında kullanacağınız malzemelerin taze ve kaliteli olmasına özen gösterin. İç harcı hazırlarken, soğanın tamamen pembeleşmesini beklemek böreğin lezzetini artıracaktır. Ayrıca, baklava yufkalarının yapısı gereği hassas olmaları nedeniyle, yufkaları dikkatli bir şekilde kullanmak önemlidir. Yufkaların kurumasını önlemek için üzerini nemli bir bezle örtmek faydalı olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Su Böreği Yufkası Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Yufkası Tarifi ve Malzemeleri

1 Dilim Börek Kaç Kalori?

1 Dilim Börek Kaç Kalori?

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Havuçlu Kabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Sigara Böreği Oktay Usta

Fırında Sigara Böreği Oktay Usta

Güncel

Börek Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Börek Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

Çiğ Börek Nasıl Yapılır?