Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
13 Temmuz 2024

Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek


Baklava yufkasından yapılan ıspanaklı börek, özellikle incecik yufkalarla hazırlanan ve ıspanaklı iç harçla zenginleştirilen mükemmel bir tariftir. Bu börek, herkesin mutlaka denemesi gereken bir lezzettir. Özel günlerinizin ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu böreği, siz de kolaylıkla hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Şimdi, birlikte bu harika böreği nasıl hazırlayacağımıza bir göz atalım.

Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım kg ıspanak yaprakları
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 250 gr yağsız beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Üzeri İçin

  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • Susam veya çörek otu

Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

Böreğimizin hazırlığına ilk olarak ıspanaklı iç harcımızı yaparak başlayalım. Yarım kg ıspanağı temizleyip ayıkladıktan sonra bol su yardımıyla birkaç defa yıkayalım ve süzgece alarak sularının süzülmesi için bekletelim. Ispanaklar süzülürken biz de tenceremizi ocağa koyup içine yarım çay bardağı sıvı yağ ilave ederek yağı kızdıralım. Ardından, ince kıyılmış kuru soğanı ekleyerek soğanlar renk değiştirip pembeleşene kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine domates salçası ekleyip karıştırarak kavurduktan sonra süzülmüş ve iri iri doğranmış ıspanakları ilave edelim. Ispanaklar diriliklerini kaybedip bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurmaya devam edelim. İç harcımızı ocaktan almadan önce üzerine kırmızı pul biber, karabiber ve yeteri kadar tuz ilavesi ile tatlandıralım ve karıştırarak ocaktan alıp soğuması için bir kenara bırakalım.

Bu esnada, tereyağını bir tavada eritip yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyerek karıştıralım. Tezgahımızın üzerine bir baklava yufkasını düzgün bir şekilde serelim ve yüzeyini bir yağ fırçası yardımıyla iyice yağlayalım. Üzerine bir adet daha yufka sererek tekrar yağlayalım. Bu işlemi iki kat daha tekrarlayarak toplamda üç kat yufka elde edelim. Üçüncü yufkanın üzerine, önceden hazırlayıp soğumaya bıraktığımız ıspanaklı iç harca 250 gr ufalanmış beyaz peynir ekleyip karıştırdıktan sonra eşit olarak yayalım. Ardından, yufkayı kısa ucundan başlayarak rulo şeklinde saralım. Hazırlanan ruloları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıkı sıkı dizelim. Böreğin üzeri için, bir kaseye süt ve yumurtaları ilave ederek karışımı iyice çırpalım ve böreğin üzerine gezdirerek dökelim. Üzerine susam veya çörek otu serpiştirelim.

Fırınımızı 200 dereceye önceden ısıtarak böreği altı üstü kızarıncaya kadar pişirelim. Böreğimizi fırından aldıktan sonra kurumaması için hafif nemli bir mutfak beziyle kapatarak bir süre dinlendirelim. Dilimleyerek sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Çilem

04 Haziran 2024 Salı

Merhaba her bayram olduğu gibi bu günlerde de baklava açacağız. Baklava açerken birsürü hamur boşa gidiyor. baklava hamurundan börek yapsam boşa gitmemiş olacak. Bunun için börek içerisine peynir yerine kıyma koysam daha lezzetli olmaz mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Çilem, baklava hamurundan börek yapmak güzel bir fikir! Kıyma koyarak denemenin lezzetli olacağını düşünüyorum. Hem böylece hamur da boşa gitmemiş olur. Şimdiden afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sigara Böreği Nasıl Sarılır?

Sigara Böreği Nasıl Sarılır?

Yufkadan Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kurabiye Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Kurabiye Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Börek İçi Tarifleri ve Malzemeleri

Börek İçi Tarifleri ve Malzemeleri