Bal kabağı böreği tarifini okuyunca, özellikle sonbahar aylarında taze bal kabağının bol olduğu dönemlerde bu lezzeti denemek için sabırsızlanıyorum. Malzemelerin listesi oldukça basit ve ulaşılabilir. Bal kabaklarının yumuşatılması ve püre haline getirilmesi aşaması bana çok pratik geliyor. Soğanı sotelemek ve baharatlar eklemek ise böreğin tadını zenginleştirecek gibi görünüyor. Yufkaların hazırlanması kısmında zeytinyağı sürmek, böreğin çıtırlığını artırır kesinlikle. Fırında pişirme süresi de ideal, böylece altın rengini alması için beklemek çok da zor olmayacak. Yanında yoğurtla servis etmenin lezzeti artıracağına eminim. Besin değerleri de dikkatimi çekti, sağlıklı bir atıştırmalık veya ana yemek alternatifi olarak harika bir seçenek. Bu tarifi denemek için hemen mutfağa girmek istiyorum!
Bal kabağı böreği tarifini okuyunca, özellikle sonbahar aylarında taze bal kabağının bol olduğu dönemlerde bu lezzeti denemek için sabırsızlanıyorum. Malzemelerin listesi oldukça basit ve ulaşılabilir. Bal kabaklarının yumuşatılması ve püre haline getirilmesi aşaması bana çok pratik geliyor. Soğanı sotelemek ve baharatlar eklemek ise böreğin tadını zenginleştirecek gibi görünüyor. Yufkaların hazırlanması kısmında zeytinyağı sürmek, böreğin çıtırlığını artırır kesinlikle. Fırında pişirme süresi de ideal, böylece altın rengini alması için beklemek çok da zor olmayacak. Yanında yoğurtla servis etmenin lezzeti artıracağına eminim. Besin değerleri de dikkatimi çekti, sağlıklı bir atıştırmalık veya ana yemek alternatifi olarak harika bir seçenek. Bu tarifi denemek için hemen mutfağa girmek istiyorum!
Cevap yaz