Bu tarif gerçekten harika görünüyor! Çiğ patatesli Boşnak böreği yapmayı denemek için sabırsızlanıyorum. Patateslerin suyu çıkartılması ve baharatlarla lezzetlendirilmesi gerçekten akıllıca bir yöntem. Yufkaların kat kat yağlanması ise böreğin çıtırlığını artıracak gibi duruyor. Ayrıca, yanında yoğurt veya ayran ile servis etmek de güzel bir fikir. Acaba bu böreğin dondurulup daha sonra pişirilmesi mümkün mü? Denedikten sonra sonuçları paylaşmak için sabırsızlanıyorum!
Yorumun için teşekkürler! Çiğ patatesli Boşnak böreği gerçekten de denemeye değer bir tarif. Patateslerin suyu çıkarıldığında böreğin içinin daha lezzetli ve çıtır çıtır olacağını düşünüyorum. Yufkaların kat kat yağlanması da böreğin dokusunu mükemmel hale getirecek.
Dondurma Yöntemi Bu böreği dondurmak kesinlikle mümkün. Hazırladıktan sonra tepsiyi streç film ile sararak dondurabilirsin. İhtiyacın olduğunda, dondurulmuş böreği buzluktan çıkarıp doğrudan fırına koyabilirsin. Böylece dışı güzelce kızarırken içi de pişecektir. Dondurulmuş böreği pişirmeden önce bir süre oda sıcaklığında bekletmek, daha iyi sonuç almanı sağlayabilir.
Denedikten sonra sonuçlarını merakla bekliyorum. Afiyet olsun!
Bu tarif gerçekten harika görünüyor! Çiğ patatesli Boşnak böreği yapmayı denemek için sabırsızlanıyorum. Patateslerin suyu çıkartılması ve baharatlarla lezzetlendirilmesi gerçekten akıllıca bir yöntem. Yufkaların kat kat yağlanması ise böreğin çıtırlığını artıracak gibi duruyor. Ayrıca, yanında yoğurt veya ayran ile servis etmek de güzel bir fikir. Acaba bu böreğin dondurulup daha sonra pişirilmesi mümkün mü? Denedikten sonra sonuçları paylaşmak için sabırsızlanıyorum!
Cevap yazSelam Koral,
Yorumun için teşekkürler! Çiğ patatesli Boşnak böreği gerçekten de denemeye değer bir tarif. Patateslerin suyu çıkarıldığında böreğin içinin daha lezzetli ve çıtır çıtır olacağını düşünüyorum. Yufkaların kat kat yağlanması da böreğin dokusunu mükemmel hale getirecek.
Dondurma Yöntemi
Bu böreği dondurmak kesinlikle mümkün. Hazırladıktan sonra tepsiyi streç film ile sararak dondurabilirsin. İhtiyacın olduğunda, dondurulmuş böreği buzluktan çıkarıp doğrudan fırına koyabilirsin. Böylece dışı güzelce kızarırken içi de pişecektir. Dondurulmuş böreği pişirmeden önce bir süre oda sıcaklığında bekletmek, daha iyi sonuç almanı sağlayabilir.
Denedikten sonra sonuçlarını merakla bekliyorum. Afiyet olsun!