Çıtır Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Çıtır Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Türk mutfağının en sevilen hamur işlerinden biri olan çıtır patatesli börek, hem lezzetiyle hem de pratik yapımıyla öne çıkar. Patates, herkesin çok sevdiği ve oldukça sağlıklı bir yiyecektir. Yapımı biraz zahmetli olabilir, ancak malzemeler oldukça ekonomik ve kolay bulunabilir. Sabah kahvaltıları ve misafirlere sunum için ideal bir seçenektir. Çayın yanında en iyi giden hamur işlerinden biridir.

Malzemeler
  • 4 adet taze yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Biraz un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı çörek otu

İç Harcı İçin
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 1 yumurta beyazı

Çıtır Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

1. Patatesleri iyice yıkayıp haşlayın. Ardından kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.

2. Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ince ince doğranmış soğanı kokusu çıkana kadar orta ateşte pişirin.

3. Soğanın üzerine doğranmış patatesleri ekleyin. Baharatları ve tuzu ilave ederek karıştırın.

4. Sıvı yağ, elma sirkesi, yumurta beyazı ve bir tutam tuzu bir kâseye alarak iyice karıştırın.

5. Yufkayı geniş bir alana serin ve üzerine kasedeki karışımdan bir yemek kaşığı kadar dökün. Üzerine bir diğer yufkayı serin ve aynı işlemi tekrarlayın. Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi sürdürebilirsiniz.

6. Yufkaları pizza dilimi şeklinde üçgenler halinde kesin. Bu üçgenlerin içine eşit miktarlarda iç harç koyun ve sigara böreği şeklinde sarın.

7. Hazırladığınız börekleri yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu serpin.

8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Çıtır patatesli börekleri sıcak servis edin.

Ekstra Bilgi: Böreklerin daha çıtır olması için yufkaların arasına sürdüğünüz karışımın içine biraz maden suyu ekleyebilirsiniz. Ayrıca, börekleri pişirmeden önce buzdolabında 30 dakika dinlendirirseniz daha lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz.

Çıtır Patatesli Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?

Güncel

Çiğ Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sodalı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Şekilleri Nelerdir?

Börek Şekilleri Nelerdir?

Fırında Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çarşaf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çarşaf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkasız Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Yufkasız Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Büzgülü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Büzgülü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kaytaz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kaytaz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kese Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kese Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6