Ispanaklı Börek Tarifi Oktay Usta
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ispanaklı Börek Tarifi Oktay Usta

Ispanaklı Börek Tarifi Oktay Usta, Ispanaklı Börek, hazır yufkadan da yapılabilen ayrıca evde elde yufka açarak da yapılan, mayalı hamurdan da ıspanaklı börek yapılmaktadır. Hemen hemen her yörede her evde yapılan bir börek çeşitleridir. Herkesin beğenerek sevdiği lezzetli bir börek türüdür. Ispanaklı Börek tek parça halinde yapılırken, tepsiye döşeme olarak ve kol böreği şeklinde de yapılmaktadır.

Malzemeleri
  • 1 Kilo ıspanak
  • 2 adet orta büyüklükte taze soğan
  • 5- 10 adet yufka
  • 2 su bardak yoğurt
  • 1 su bardak sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı süt
  • 150- 200 gram lor peyniri
  • Fırın tepsisi boyunda yağlı kâğıt
  • 1 adet orta boy fırın tepsisi
Nasıl Yapılır?

Öncelikle ayıklanmış, yıkanmış ıspanakları çok ufak olmayacak şekilde biraz irice doğrayalım. Geniş bir tencerede yemeklik doğranan soğanı pembeleşene kadar kavuralım üzerine tuz atalım. Ardında doğranmış ıspanakları ilave edelim. Ispanaklar suyunu salana kadar ağır ateşte pişirelim. Ispanaklar pişerken biz diğer tarafta diğer hazırlıkları yapalım. Orta boy bir tepsiye yağlı kâğıdı koyalım. Üzerine de ilk yufkayı tepsiden taşacak şekilde serelim. Derin bir kap içinde ara sosunu yapalım. 2 bardak yoğurda 1 adet yumurta ve 1 bardak sıvı yağ koyup çırpalım. Fırça yardımıyla bu sosu ilk yufkanın üzerine sürelim. Ardında da 2. Yufkayı ilk yufkanın üzerine büzerek serelim. Tekrar yoğurtlu karışımdan sürelim. 2. Yufkanın üzerine 3. Yufkayı da aynı şekilde yayalım. Diğer tarafta pişen ıspanağı soğumaya alalım. İçine lor peynirini, sütünü, yumurtayı ve baharatları ilave edip karıştıralım. 3. Yufkanın üzerine soğuyan ıspanak karışımını her tarafına gelecek şekilde ekleyelim. İç harcın üzerine de 4. Yufkayı büzüştürerek yayalım. Tekrar yoğurt sosundan sürelim ve 5. Yufkayı da yayalım. Tekrar yoğurt sosundan sürelim ve son olarak böreğin yanlarından sarkan yufkayı böreğin üzerine kapatalım. Geriye kalan yoğurt sosunu da böreğin her tarafına değecek şekilde sürelim. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında üzeri kızarana dek pişirelim.

Afiyet Olsun.

Ispanaklı Börek Tarifi Oktay Usta Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Börek İçi Tarifleri ve Malzemeleri

Börek İçi Tarifleri ve Malzemeleri

Kese Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kese Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Börek Milföy Tarifleri ve Malzemeleri

Börek Milföy Tarifleri ve Malzemeleri

Sosisli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sosisli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Elde Açma Börek Hamuru Nedir ve Nasıl Yapılır?

Elde Açma Börek Hamuru Nedir ve Nasıl Yapılır?

Güncel

Boşnak Böreği Nasıl Yapılır?

Boşnak Böreği Nasıl Yapılır?

Güncel

Börek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Börek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pizza Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pizza Börek Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Böreği Oktay Usta

Karnıyarık Böreği Oktay Usta

Mantarlı Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri

Muska Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Muska Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Yufkadan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Yufkadan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Börek Tarifi ve Malzemeleri

Puf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Puf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6