Kek Kalıbında Makarnalı Börek Tarifi, Nasıl Yapılır?Makarnalı börek, hem lezzeti hem de sunumu ile özellikle misafir sofralarının gözdesi haline gelen, pratik bir tarif olarak öne çıkmaktadır. Kek kalıbı kullanarak hazırlanan bu tarif, klasik börek tariflerine farklı bir dokunuş getirirken, makarna ile yapılan bu börek, doyurucu bir alternatif sunmaktadır. İşte kek kalıbında makarnalı börek tarifi ve yapılışı. Malzemeler
Yapılışı1. Makarnanın Haşlanması: Makarna, tuzlu su içinde al dente kıvamına gelene kadar haşlanır ve süzülerek bir kenara alınır. 2. Peynir Karışımının Hazırlanması: Beyaz peynir bir kasede ezilir. Rendelenmiş kaşar peyniri, yumurtalar, süt, sıvı yağ, tuz ve karabiber eklenerek iyice karıştırılır. İsteğe bağlı olarak ince doğranmış maydanoz veya dereotu da eklenebilir. 3. Makarnanın Karışıma Eklenmesi: Haşlanan makarna, hazırlanan peynir karışımına eklenir ve tüm malzemeler iyice karıştırılır. 4. Kek Kalıbının Hazırlanması: Kek kalıbı yağlanır. Karışım, kalıba dökülmeden önce kalıbın altına ve yanlarına biraz un serpilmesi önerilir. Bu, böreğin daha kolay çıkmasını sağlar. 5. Böreğin Pişirilmesi: Karışım kalıba döküldükten sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir. Üzeri altın rengi alana kadar pişirmeye devam edin. 6. Servis: Fırından çıkarılan börek, biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır ve dilimlenerek sıcak veya ılık servis edilir. Ekstra Bilgiler- Makarna türü olarak tercihiniz farklı olabilir; ancak, kısa ve kıvrımlı makarnalar daha iyi sonuç verir.- İç harcına eklenebilecek farklı malzemeler arasında zeytin, sucuk veya sebzeler de bulunmaktadır.- Bu tarif, önceden hazırlanıp dondurulabilir; dondurulmuş halde fırında pişirildiğinde de lezzetli bir sonuç verir. Besin Değerleri (1 porsiyon için tahmini değerler)
Kek kalıbında makarnalı börek, hem pratikliği hem de lezzeti ile mutfaklarınızda yer alabilecek harika bir tariftir. Misafirlerinizi etkileyebileceğiniz bu tarif, çeşitli malzemelerle zenginleştirilerek farklı tatlar da sunabilir. Şimdiden afiyet olsun! |