Laz Böreği Laz Böreği, adından da anlaşılacağı gibi Karadeniz Bölgesi'ne özgü bir tatlıdır. Bu lezzetli tatlının iki çeşidi vardır: şerbetli ve pudra şekerli. Her iki türü de her kesimden insanın damak zevkine hitap eder. Aşağıda verilen tarif, şerbetli Laz Böreği içindir. Gerekli Malzemeler Yufkalar İçin Malzemeler
Muhallebisi İçin Malzemeler
Şerbeti İçin Malzemeler
Laz Böreği Nasıl Yapılır? İlk olarak muhallebiyi hazırlayalım. Bir tencereye sekiz bardak sütü koyun ve üzerine şekeri ekleyin. Ocakta kısık ateşte kaynamaya bırakın. Bu arada tereyağını eriterek yufkaların içine sürmek için hazırlayın. Diğer taraftan, bir kap içinde toz şeker ve su ile şerbeti hazırlayın. Tepsiye her katına tereyağı sürmek şartıyla altı adet yufkayı üst üste dizin. Muhallebi için bir kapta yumurta sarıları, pirinç unu, nişasta, tuz ve karabiberi karıştırın ve ısıtılan sütün içine ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak ısıtın. Daha sonra bu muhallebiyi hazırlanan yufkaların üzerine dökün. Geriye kalan yufkaları da her katına eritilmiş tereyağı dökerek üzerine dizin. En son kalan tereyağını da üzerine dökerek iri kareler halinde kesin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına koyarak nar gibi kızarana kadar pişirin. Son olarak üzerine soğuk şerbeti dökün. Böylece Laz Böreğiniz hazır olacaktır. Afiyet olsun. |