Lor Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Lor Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Lor Peynirli Börek, Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi olan börekler günümüzde bütün öğünler de tercih edilmektedir. Hafif olması ve yapılışının kolay olması bütün bireyler tarafından tercih edilmektedir. Özellikle hafif olması da tercih edilme nedenleri arasındadır. Bütün damak zevkleri için börek çeşitleri bulunmaktadır. Böreklerin iç harçları kişilerin damak zevklerine göre değişmektedir. Kıymalı, ıspanaklı, pırasalı, patatesli gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Börekler tepsi böreği ya da sarma şeklinde yapılmaktadır. Ayrıca börek yapımında hazır yufka ve evde hazırlanmış hamurlarda kullanılabilir. Son zamanlarda tercih edilen börek türlerinden biri de lor peynirli börektir. Lor peynirli börek yapımı şu şekildedir;

Lor Peynirli Börek malzemeleri
  • 1 paket taze yufka (6 adet)
  • 350 gram lor peyniri
  • Bir demet maydanoz
Lor Peynirli Börek Sosu için
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
Lor Peynirli Börek Üzeri için
  • Çörek otu
Lor Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

Böreğin iç harcını hazırlama çok zamanınızı almayacaktır. İlk öncelikle bir kabın içinde lor peynirini koyun ve için önceden temizlenmiş ve ince kıyılmış maydanozları ilave edin. İç harcını hazırlanmış oldu. Daha sonra yufka katlarının arasında kullanmak için sosunuzu hazırlayın. Sos için bir kaba süt, sıvı yağ ve 1 adet yumurtayı kırarak karıştırın. Bütün işlemleri tamamladıktan sonra yufkanın birini önceden yağlanmış tepsinin içine serelim. Daha sonra yufkanın üzerine hazırlamış olduğunuz sosu dökün ve tepsinin her yerine yayın. Üzerine ikinci kat yufkayı koyun ve yine sosu üzerine dökün. Üçüncü kat yufkayı tepsiye serin ve sosunu döktükten sonra hazırlamış olduğunuz iç harcını tepsinin her yerine eşit olacak şekilde dağıtın. İç harcın üzerine dördüncü kat yufkayı ekleyin ve sosunu dökün. Diğer yufkalara da bu işlemi uygulayan. Son yufkayı da tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine sosunu çörek otunu serpiştirin. Daha sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Lor Peynirli Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Karnıyarık Böreği Oktay Usta

Karnıyarık Böreği Oktay Usta

Tavuklu Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sini Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sini Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kürt Böreği Nasıl Yapılır?

Kürt Böreği Nasıl Yapılır?

Midye Böreği Yapılışı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Böreği Yapılışı Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Kaç Kalori?

Su Böreği Kaç Kalori?

Yufkalı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Börek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır?

Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır?

Kaymaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

3 Renkli Börek Tarifi ve Malzemeleri

3 Renkli Börek Tarifi ve Malzemeleri