Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
19 Haziran 2024 Çarşamba

Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta


Banyolu börek, Oktay Usta'nın özel tariflerinden biridir ve bazı yörelere göre farklılık gösterebilir. Kimi yörede malzemesine yoğurt ve zeytinyağı konulurken, bazı yörelerde ise margarin kullanılmaktadır. Malzemeler farklılık gösterse de damak tadı ve lezzeti hemen hemen aynıdır. Aşağıda anlattığımız tarif, Oktay Usta tarafından yapılan ve önerilen banyolu börek tarifidir.

Oktay Usta Banyolu Börek Malzemeleri
  • 3 adet hazır yufka
  • Yarım kalıp tuzsuz beyaz peynir veya ekşimik
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • Yarım paket margarin
  • Bir adet yumurtanın sarısı
  • Karabiber, kimyon ve kırmızı pul biber
  • Çörek otu
Oktay Usta Banyolu Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle börek içini hazırlamak için beyaz peyniri bir kap içerisine ufalayın. Maydanozları güzelce yıkayın ve saplarından ayırarak ince ince kıyın. Kıyılmış maydanozları ufaladığınız peynirle karıştırın. Bu karışıma pul biber, kimyon ve karabiber ekleyin ve iyice karıştırın.

Margarini bir tavada eritin ve soğumasını bekleyin. İlk yufkayı düz bir zemine serin ve üzerine soğumuş margarini gezdirin. Üzerine ikinci yufkayı yerleştirin ve tekrar margarin gezdirin. Üçüncü yufkayı da aynı şekilde yerleştirin ve margarini üzerine gezdirin.

Yufkaları üst üste koyduktan sonra bıçakla on altı eşit parçaya bölün. Her bir parçaya hazırladığınız iç malzemeden koyarak genişçe sarın. Bu işlemi tamamladıktan sonra geniş bir tencere içerisine soğuk su doldurun ve hazırladığınız börekleri içine koyun. Otuz dakika boyunca soğuk su dolu tencerede bekletin.

Bekletilen börekleri tencereden çıkarırken elinizle sıkarak suyunun süzülmesini sağlayın. Tabanı yağlanmış fırın tepsisine dizin. Son olarak çörek otunu böreklerin üzerine serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırına atın ve altın sarısı olana kadar pişirin.

Ekstra Bilgiler

Banyolu börek, suyun içinde bekletildiği için adını buradan alır. Bu yöntem, böreğin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca, böreği fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürerek daha parlak ve kızarmış bir görünüm elde edebilirsiniz. Farklı iç malzemelerle de denemeler yapabilirsiniz; örneğin, kıymalı veya patatesli iç harç kullanarak farklı tatlar elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuklu Börek Oktay Usta

Tavuklu Börek Oktay Usta

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tatar Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tatar Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Elde Açma Börek Hamuru Nedir ve Nasıl Yapılır?

Elde Açma Börek Hamuru Nedir ve Nasıl Yapılır?

Kadayıflı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hazır Yufkadan Ispanaklı Kol Böreği

Hazır Yufkadan Ispanaklı Kol Böreği

Güncel

Isırgan Otlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Isırgan Otlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Börek Oktay Usta

Pırasalı Börek Oktay Usta

Pratik Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Haşhaşlı Börek Oktay Usta

Haşhaşlı Börek Oktay Usta

Kabaklı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Patatesli Börek

Hazır Yufkadan Patatesli Börek

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6