Oktay Usta Börek Tarifleri ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Oktay Usta Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Oktay usta börek tarifleri, lezzetle tüketilen bir tat olarak bilinmektedir. Oktay usta börekleri çayın yanında eşlik eden ve sürekli olarak bıkmadan yenilecek olan en lezzetli börekler arasında ilk sırayı almaktadır. Börekler genellikle özel günlerde, bayanların yaptığı birleşme günlerinde, öğün aralarında lezzetle tüketilen tarifler arasında olmaktadır. Oktay usta börek tarifleri çıtır çıtır börekler olmaktadır. Hadi gelin Oktay ustadan hazırlanmış olan börekleri beraberce inceleyelim. Kolay gelsin.

Oktay Usta Patatesli Börek Malzemeleri
  • 2 adet orta boy patates
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yufkalar için
  • 3 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt,
  • 2 adet yumurta
  • Çörek otu
  • Susam
Hazırlanışı: Oktay usta patatesli böreğin yapılışına ilk önce börek harcını hazırlayarak başlayalım. Patatesleri bir tencereye alarak üzerine su ekleyelim. Patateslerin haşlanması için ocağın altını açalım. İyice haşlanan patatesleri bir süzgece alalım ve soğumasını bekleyelim. Patatesler soğuyunca bir kaba alarak çatal yardımıyla ezelim. İçerisine ince kıyılan maydanozları, karabiberi, pul biberi, zeytinyağını ve tuzu ilave ederek güzelce karıştıralım. Patates harcı içerisine isteğe göre baharat çeşitleri ilave edilebilir. Şimdi böreği hazırlamaya başlayabiliriz. Sütü, sıvı yağı ve yumurtayı geniş bir kabın içerisine alarak iyice çırpalım. Hazır olarak alınan yufkaları ortadan ikiye bölelim. Yufkanın düz kenarını kendimize doğru çevirelim. Fırça yardımıyla hazırlamış olduğumuz sütlü sosu yufkanın her yerine sürelim. Yufkaya patatesli harçtan ekleyelim ve yufkayı rulo şeklinde saralım. İlk sardığımız yufkayı güzelce şekillendirip, yağlanmış olan fırın tepsisine dizelim. Kalan yufkalarda aynı şekilde hazırlanır. Sonra ilk yerleştirilen yufkanın devamı olacak şekilde sararak tepsiye koyalım. Geriye kalan sütlü karışımın içerisine bir yumurtanın sarısını ilave ederek güzelce çırpalım. Sonra fırça yardımıyla hazırlanan böreklerin üzerine sürelim. En son olarak ise böreklerin üstüne çörek otu ve susam serperek önceden 170 derecede ısıtmış olduğumuz fırına börek tepsisini sürelim. Yaklaşık olarak 25 dakika güzelce kızaran börekleri fırından alarak ılık ya da soğuk servise sunabiliriz.

Afiyet olsun.

Oktay Usta Midye Börek Malzemeleri
  • 3 adet yufka,
  • 150 gram beyaz peynir
  • 1 kâse süt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tane yumurta
  • Çörek
Hazırlanışı: İlk olarak derin bir kabın içinde yumurta akını, sütü, sıvı yağı ve tuzu iyice çırpalım. Yufkaları eşit şekilde 4 parçaya bölelim. 4 parçaya bölünen yufkaların her tarafını fırça yardımıyla iyice hazırladığımız karışımla hafifçe ıslatalım. Yufkanın sivri tarafını tutup yukarıya doğru sürüklenir. Böylece börek büzülmüş olur. Daha sonra yan taraflarını ortadan birleştirelim. Alt kısma peynirli harçtan koyup sigara böreği gibi saralım. Parmağımızla büzülen son kısma geldiğimizde o kısmı sardığımız kısmın üzerine atalım. Bir fırın tepsisine yağ sürelim. Daha sonra tepsiye dizelim ve üzerine yumurta sarısını sürelim son olarak susamı üzerine serpelim ve fırına koyalım. Üstü pembeleşince fırından çıkartarak sıcak servis yapalım. Böylece böreğiniz hazırlanmış olur ve servise hazır olmuş hale gelir. İnce olan hamur daha lezzetli olmaktadır. Diğer her adım aynı şekilde hazırlanmaktadır.

Oktay Usta Kıymalı Börek Malzemeleri
  • 4 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 su çay bardağı süt
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 250 gram dana kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kimyon
Hazırlanışı: Oktay usta kıymalı börek tarifine ilk önce soğanları ince yemeklik olacak şekilde hazırlayarak başlayalım. Soğanların üzerine sıvı yağ ilave ederek bir tencereye alalım ve rengi değişmeye yakın dana kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Bu aşamadan sonra soğan kıyma karışımına tuz, karabiber, kimyon ekleyerek ocağın altını kapatalım. Sütü, geriye kalan sıvı yağı, 2 adet yumurtayı geniş bir kapta iyice çırpalım. Yufkalardan birini geniş bir yüzeye serelim. Hazırladığımız sosun dörtte birini üzerine döküp fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürelim. Diğer yufkayı alarak üzerine kapatalım ve aynı miktarda sosu yufkanın üzerine sürelim. Bütün yufkaları 8 eşit parçaya bölelim. Parçaların geniş kenarlarına kıymalı harçtan koyup sigara böreği sarar gibi saralım. Diğer 2 yufkayıda aynı şekilde hazırlayalım. Börekleri yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine dizelim. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayarak hazırlanan böreklerin üzerine kızarması için yumurta sarısı sürelim ve önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırına sürelim. Börekler piştiğinde afiyetle tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Oktay Usta Börek Tarifleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Laz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börek Sarma Şekilleri

Börek Sarma Şekilleri

Güncel

Katmer Börek Tarifi ve Malzemeleri

Katmer Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Nasıl Yapılır?

Börek Hamuru Nasıl Yapılır?

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?

Sigara Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?

Sigara Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?

Talaş Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Börek Oktay Usta

Mantarlı Börek Oktay Usta

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6