Oktay Usta Börek Tarifleri ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Oktay Usta Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Oktay Usta Börek Tarifleri

Oktay Usta börek tarifleri, lezzeti ve pratikliği ile bilinen, her an tüketilebilecek enfes tatlar arasında yer almaktadır. Oktay Usta'nın börek tarifleri, çayın yanında mükemmel bir eşlikçi olup, özel günlerde ve ara öğünlerde keyifle tüketilmektedir. Bu tarifler, çıtır çıtır yapılarıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Şimdi, Oktay Usta'nın hazırladığı çeşitli börek tariflerine göz atalım. Kolay gelsin!

Oktay Usta Patatesli Börek Malzemeleri

  • 2 adet orta boy patates
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yufkalar İçin

  • 3 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • Çörek otu
  • Susam

Hazırlanışı

Oktay Usta patatesli böreğin yapılışına ilk olarak börek harcını hazırlayarak başlayalım. Patatesleri bir tencereye alarak üzerine su ekleyelim ve haşlanması için ocağın altını açalım. İyice haşlanan patatesleri bir süzgece alalım ve soğumasını bekleyelim. Patatesler soğuyunca bir kaba alarak çatal yardımıyla ezelim. İçerisine ince kıyılmış maydanozları, karabiberi, pul biberi, zeytinyağını ve tuzu ilave ederek güzelce karıştıralım. Patates harcı içerisine isteğe göre baharat çeşitleri ilave edilebilir. Şimdi böreği hazırlamaya başlayabiliriz. Sütü, sıvı yağı ve yumurtayı geniş bir kabın içerisine alarak iyice çırpalım. Hazır olarak alınan yufkaları ortadan ikiye bölelim. Yufkanın düz kenarını kendimize doğru çevirelim. Fırça yardımıyla hazırlamış olduğumuz sütlü sosu yufkanın her yerine sürelim. Yufkaya patatesli harçtan ekleyelim ve yufkayı rulo şeklinde saralım. İlk sardığımız yufkayı güzelce şekillendirip, yağlanmış olan fırın tepsisine dizelim. Kalan yufkalar da aynı şekilde hazırlanır. Sonra ilk yerleştirilen yufkanın devamı olacak şekilde sararak tepsiye koyalım. Geriye kalan sütlü karışımın içerisine bir yumurtanın sarısını ilave ederek güzelce çırpalım. Sonra fırça yardımıyla hazırlanan böreklerin üzerine sürelim. En son olarak ise böreklerin üstüne çörek otu ve susam serperek önceden 170 derecede ısıtmış olduğumuz fırına börek tepsisini sürelim. Yaklaşık olarak 25 dakika güzelce kızaran börekleri fırından alarak ılık ya da soğuk servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Oktay Usta Midye Börek Malzemeleri

  • 3 adet yufka
  • 150 gram beyaz peynir
  • 1 kase süt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • Çörek otu

Hazırlanışı

İlk olarak derin bir kabın içinde yumurta akını, sütü, sıvı yağı ve tuzu iyice çırpalım. Yufkaları eşit şekilde 4 parçaya bölelim. 4 parçaya bölünen yufkaların her tarafını fırça yardımıyla iyice hazırladığımız karışımla hafifçe ıslatalım. Yufkanın sivri tarafını tutup yukarıya doğru çekelim. Böylece börek büzülmüş olur. Daha sonra yan taraflarını ortadan birleştirelim. Alt kısmına peynirli harçtan koyup sigara böreği gibi saralım. Parmağımızla büzülen son kısma geldiğimizde o kısmı sardığımız kısmın üzerine atalım. Bir fırın tepsisine yağ sürelim. Daha sonra tepsiye dizelim ve üzerine yumurta sarısını sürelim, son olarak susamı üzerine serpelim ve fırına koyalım. Üstü pembeleşince fırından çıkararak sıcak servis yapalım. Böylece böreğiniz hazırlanmış olur ve servise hazır hale gelir. İnce olan hamur daha lezzetli olmaktadır. Diğer her adım aynı şekilde hazırlanmaktadır.

Afiyet olsun.

Oktay Usta Kıymalı Börek Malzemeleri

  • 4 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 250 gram dana kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kimyon

Hazırlanışı

Oktay Usta kıymalı börek tarifine ilk önce soğanları ince yemeklik olacak şekilde hazırlayarak başlayalım. Soğanların üzerine sıvı yağ ilave ederek bir tencereye alalım ve rengi değişmeye yakın dana kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Bu aşamadan sonra soğan-kıyma karışımına tuz, karabiber ve kimyon ekleyerek ocağın altını kapatalım. Sütü, geriye kalan sıvı yağı, 2 adet yumurtayı geniş bir kapta iyice çırpalım. Yufkalardan birini geniş bir yüzeye serelim. Hazırladığımız sosun dörtte birini üzerine döküp fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürelim. Diğer yufkayı alarak üzerine kapatalım ve aynı miktarda sosu yufkanın üzerine sürelim. Bütün yufkaları 8 eşit parçaya bölelim. Parçaların geniş kenarlarına kıymalı harçtan koyup sigara böreği sarar gibi saralım. Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde hazırlayalım. Börekleri yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayarak hazırlanan böreklerin üzerine kızarması için yumurta sarısı sürelim ve önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırına sürelim. Börekler piştiğinde afiyetle tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Sodalı Börek Oktay Usta

Sodalı Börek Oktay Usta

Haber Bülteni

Güncel

Soğanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavada Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çiçek Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Börek Tarifi ve Malzemeleri