Peynirli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Peynirli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli gül böreği, küçük büyük herkesin severek tükettiği ve tercih ettiği böreklerden biridir. Ev hanımları, gerek hazır yufkadan, gerekse el açması yufkadan çeşitli börekler yaparlar. Bu börekler arasında en fazla tercih edileni gül böreğidir. Gül böreği; patatesli, kıymalı, ıspanaklı ve peynirli gibi çeşitli malzemelerle yapılabilir. Peynirle yapılan gül böreği, özellikle kahvaltılarda en fazla tercih edilenidir. Sizler için peynirli gül böreği tarifi hazırladık. Daha pratik olması açısından böreği hazır yufkayla yapacağız. Dilerseniz, “Vaktim çok, ben elde açma yufkayla yaparım” derseniz, böreğiniz daha da lezzetli olur. Şimdi birlikte hazırlıklara başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Peynirli Gül Böreği İçin Gerekli Malzemeler
  • 6 adet yufka
  • 400 gram beyaz peynir ya da tulum loru
  • 1 adet kuru soğan
  • Yeteri kadar karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Üzeri için susam ve çörek otu
Peynirli Gül Böreği Nasıl Yapılır?

Böreğin yapımına önce sosu ve iç harcı hazırlayarak başlayalım. Bir kâsede sütü ve sıvı yağı iyice çırparak sosu hazırlayalım. Başka bir kâsede beyaz peyniri ezerek ya da tulum lorunu direkt koyarak, içine ince kıydığımız maydanozu, kuru soğanı ve karabiberi ilave edelim. Malzemeleri iyice karıştırınca iç harcımız da hazır hale geliyor. Biz harcın içine kuru soğan koyduk. Bize göre oldukça lezzetli oluyor. Ancak istemezseniz koymayabilirsiniz.

Böreğin tüm hazırlıklarını bitirdiğimize göre yufkaları sarmaya başlayabiliriz. Her yufkayı tek tek tezgâhın üzerine açalım. Bunları dörde bölelim. Üçgen şeklinde olan yufka parçalarını sosla iyice yağlayalım. Geniş tarafına iç harcını koyalım. Kenar kısımlarını içe doğru kapatarak, yufkayı rulo şeklinde saralım. Bunu içe doğru dolayarak gül dediğimiz şeklini verelim. Hazırladığımız her böreği dibi yağlanmış olan fırın tepsisine yerleştirelim. Tüm yufkaların sarılması bitince kalan sosun içine yumurta sarısını ilave ederek, çırpalım. En son aşamada böreklerin üzerine biraz susam ve çörek otu serpelim. Bunları önceden 180 derecede ısıttığımız fırına atalım. Peynirli gül böreğinin üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Daha sonra tercihen sıcak olarak servisimizi yapalım. Yanında çayla birlikte bu böreği yemek ayrı bir keyif olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çi Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çi Börek Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yufkalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Zarf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Zarf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Sosisli Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sosisli Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru El Açması Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru El Açması Tarifi ve Malzemeleri

Islak Börek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkasız Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Yufkasız Börek Tarifleri ve Malzemeleri