Peynirli Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Peynirli Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Karnıyarık Böreği

Peynirli karnıyarık böreği, hem görselliği hem de lezzetiyle öne çıkan mükemmel bir börek tarifidir. Genellikle kıymalı harçla yapılan karnıyarık böreği, peynirli versiyonuyla da oldukça lezzetlidir. Bu böreği gördüğünüzde ve tattığınızda aklınıza lezzetli pideler gelebilir. Gerçekten de hem görünümü hem de tadı pideyi andıran bu böreği, hazır yufkayla kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Şimdi bu lezzetli böreği birlikte hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Gerekli Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım bardak sıvı yağ

İç Harç Malzemeleri

  • 1 kase beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeteri kadar karabiber
  • Üzerine sürmek için 1 adet yumurta sarısı

Yapılışı

İlk aşamada böreğin iç harcını hazırlayalım. Beyaz peyniri çatalla iyice ezin. İnce doğradığınız maydanozu ve karabiberi peynire ekleyin. Malzemeleri karıştırarak iç harcı hazırlayın. Beyaz peynirin lezzetli ve az tuzlu olması böreğin kalitesini artıracaktır.

Yufkanın birini tezgahın üzerine açın. Bir kasede hazırladığınız süt ve sıvı yağ karışımını yufkanın üzerine bolca sürün. Üzerine bir yufka daha açarak aynı sosu sürün. Bu aşamada yufkaları 8 parçaya bölün. Her bir parçayı da 3'e kesin. Bu yufka parçalarına hazırladığınız iç harçtan koyun. İki katlı yufkaları sigara böreği gibi sarın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı şekilde yerleştirin. Böreklerin üzerine bıçakla sadece bir çizik atın, ancak böreğin altına kadar inmeyin. Son olarak üzerlerine yumurta sarısı sürerek, önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Servis ve Sunum

Peynirli karnıyarık böreğini sevdiklerinize sıcak demli bir çay eşliğinde ikram edebilirsiniz. Bu börek, hem kahvaltılarda hem de çay saatlerinde mükemmel bir seçenek olacaktır. Afiyet olsun!

Ekstra Bilgiler

Peynirli karnıyarık böreğinin içerisinde kullanılan beyaz peynir yerine lor peyniri veya kaşar peyniri de tercih edilebilir. Ayrıca, iç harca rendelenmiş havuç veya ince doğranmış yeşil biber ekleyerek böreğinizi daha da zenginleştirebilirsiniz. Böreğin üzeri için susam veya çörek otu serpebilirsiniz. Bu küçük dokunuşlar, böreğinize ekstra lezzet katacaktır.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pırasa Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kürt Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kürt Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

İçli Börek Tarifi ve Malzemeleri

İçli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Talaş Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Güncel

Börek Sarma Şekilleri

Börek Sarma Şekilleri

Ispanaklı El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri

Allı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Allı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufka Börekleri Oktay Usta

Hazır Yufka Börekleri Oktay Usta

Kırma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kırma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri