Kaşarlı Börek Kaşarlı börek, yapımında ana malzeme olarak kullanılan kaşar peyniri ile özdeşleşerek böreğe harika bir tat kazandırır. Bu börek, herkes tarafından afiyetle yenilir ve damak tadına uygun bir lezzet sunar. Kaşarlı börek, özellikle sabah kahvaltılarında vazgeçilmez bir seçenek olarak bilinir. Kahvaltı sofralarının gerçek lezzeti olarak da tanınmaktadır. Çıtır çıtır bir lezzet olan bu börek, gevrek ve güzel kokulu nefis bir börektir. Yufka, süt, kaşar peyniri, tereyağı ve tuz bu böreğin yapımında kullanılan ana malzemelerdir. Şimdi, bu böreğin nasıl yapıldığını birlikte inceleyelim. Hepinize kolay gelsin. Kaşarlı Börek Tarifi Malzemeleri
Kaşarlı Börek Nasıl Yapılır? Kaşarlı börek tarifinin yapılışına yufkaları mutfak tezgâhının üzerine alarak başlayalım. Eşit ölçülerde kesilen yufkaları börek haline getirmek için teker teker tezgâhın üzerine serelim ve yufkaların bir kısmına bir dilim kaşar peyniri koyalım, ardından yufkayı güzelce saralım. Malzeme listesinde bulunan sütü çukur bir kaba alalım ve sardığımız börekleri süte daldırıp çıkaralım. Süte daldırılıp çıkarılan börekleri daha sonra galeta ununa bulayalım. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayalım ve yufkalar bittiğinde bir tepsiye yağlı kâğıt serelim. Hazırlanan börekleri düzgün bir şekilde tepsiye dizelim. Bütün börekler hazırsa fırını 170 dereceye ısıtalım ve ardından fırına börek tepsisini sürelim. 30 dakika kadar fırında böreklerin pişmesini bekleyelim ve güzelce kızaran börekler piştikten sonra bir kenara alarak soğumasını bekleyelim. Börekler soğuduktan sonra afiyetle yenilmesi için servise sunulur. Kaşarlı börek, herkesin lezzetli bir şekilde yiyeceği bir börek türüdür. Yukarıda belirttiğim tariften oluşan böreğe herkes hayran kalacaktır. Afiyet olsun. |