Baklava Yufkasından Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Baklava Yufkasından Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Peynirli Börek

Baklava yufkasından peynirli börek, hafta sonu kahvaltılarınızda veya konuklarınız için gururla ikram edebileceğiniz şahane bir börek çeşididir. Marketlerden kolaylıkla temin edilebilecek baklava yufkası ile hazırlanan bu enfes böreğin çok daha lezzetli olması için bazı önemli püf noktalarına dikkat edilmelidir. Böreğin sosu olarak hazırlanan karışımın sütü mutlaka soğuk olmalıdır. Ayrıca böreğimizin hazırlığı tamamlandıktan sonra tepsiyi buzdolabına koyarak en az 1 saat kadar dinlendirilmelidir. Böreğin nar gibi kızarmasını istiyorsanız, üzerine gezdirilen sütlü yumurtalı sosun dışında tekrar yumurta sarısı sürülmesi de oldukça önemli püf noktalarındandır.

Baklava Yufkasından Peynirli Börek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket baklavalık hazır yufka
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 adet yumurta

İç Harcı İçin

  • 250 gr beyaz peynir
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri İçin

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yeteri kadar çörek otu veya susam

Baklava Yufkasından Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

Baklava yufkasından peynirli börek hazırlamaya öncelikle iç harcımızı hazırlayarak başlayalım. Geniş bir kasenin içine 250 gr beyaz peyniri alarak bir çatal yardımıyla ezip ufalayalım. Ufalanan peynirin üzerine yarım demet kadar incecik kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyerek iç harcımızı karıştıralım. İç harcımız hazır hale geldikten sonra, ufak bir tavaya 3 çorba kaşığı tereyağını ekleyerek erimeye bırakalım ve tereyağı tamamen eridikten sonra ocaktan alarak üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip karıştıralım.

İç harcımız ve yağımız hazır olduktan sonra, baklava yufkasından bir adet alarak tezgahın üzerine düzgünce serelim ve üzerine eritilmiş yağımızdan bir yağ fırçası yardımıyla boşluk kalmayacak şekilde sürelim. Yağlanmış yufkanın üzerine bir adet daha yufka sererek aynı işlemi bu yufka için de tekrarlayalım. Üçüncü yufkayı da serdikten sonra kısa kenarına peynirli iç harcımızdan boylamasına yerleştirip yufkaları rulo şeklinde saralım ve tabanı iyice yağlanmış fırın tepsimize yerleştirelim. Kalan diğer baklava yufkalarını da aynı şekilde hazırlayarak fırın kabımızı doldurduktan sonra, ruloları istediğimiz irilikte düzgün bir şekilde eşit aralıklarla keskin bir bıçak yardımıyla keselim. Böreğimizin üzeri için yarım çay bardağı süt ve 2 adet yumurtayı karıştırıp çırptıktan sonra böreğimizin üzerine gezdirerek yayalım. Ardından, böreğimizin üzerine çırpılmış bir adet yumurta sarısı sürüp çörek otu veya isteğe bağlı olarak susam serpiştirelim. Fırınımızı yaklaşık olarak 200 derecede ısıttıktan sonra böreğimizi fırına verip kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca böreğimizi sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Vecdi

12 Temmuz 2024 Cuma

Bu baklava yufkasından peynirli börek tarifini denemek istiyorum ama sütün soğuk olması gerektiğini bilmiyordum. Sütün sıcak olması böreğin lezzetini nasıl etkiler?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Vecdi, merhaba. Sütün soğuk olması genellikle yufkanın daha iyi şekilde pişmesini ve böreğin daha gevrek olmasını sağlar. Sıcak süt kullanmak ise yufkaların fazla yumuşamasına ve böreğin istenen dokuyu kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle, tarifte belirtilen ölçülere ve talimatlara uymanı şiddetle tavsiye ederim. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hazır Yufka ile Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufka ile Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Banyolu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Banyolu Börek Tarifi ve Malzemeleri