Semizotlu Börek Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Semizotlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Semizotlu Börek

Semizotlu börek, oldukça lezzetli ve doğal bitkilerle hazırlanan bir börek çeşididir. Sabah kahvaltılarında vazgeçilmez bir lezzet olarak sofralarda yerini alır. İçeriğinde bulunan semizotu sayesinde oldukça sağlıklıdır. Semizotlu böreği ilk defa duyanlar için biraz şaşırtıcı olabilir, ancak bu börek hem lezzetli hem de besleyicidir. Şimdi, semizotlu börek nasıl yapılır ve hangi malzemeler kullanılır, detaylı bir şekilde açıklayalım.

Semizotlu Börek Malzemeleri

  • 4-5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 bardak ılık su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

İçi için

  • 1 demet semizotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 tane kuru soğan
  • Bir su bardağı lor peyniri
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz

Semizotlu Börek Nasıl Yapılır?

Semizotlu börek tarifi için, öncelikle geniş bir kaba ılık su ve maya ekleyip mayayı ılık su içinde eritin. Hamurun kabarması için biraz bekleyin. Ardından, hamurun içine zeytinyağını ve tuzu ekleyerek güzelce karıştırın. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru ılık bir ortamda 45 dakika dinlendirin.

İçi hazırlamak için, soğanları, maydanozu ve semizotunu bol suyla yıkayıp ince ince doğrayın. Bir kaba soğan, maydanoz, semizotu, salça, lor peyniri, kimyon, tuz ve zeytinyağını ekleyerek güzelce karıştırın. Hamurdan küçük bezeler koparın ve ara sıra elinizi yağlayarak açabildiğiniz kadar açın. Yufkanın iki tarafını içe katlayarak uzun bir dikdörtgen elde edin. Hazırlanan semizotlu karışımı yufkanın bir bölümüne koyarak güzelce kapatın.

Semizotlu börekleri, önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Pişen börekleri fırından alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan börekleri servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

uslu

03 Mayıs 2024 Cuma

İyi günler bize eskiden annem börek yapardı tavada bizde yerdik. O böreklerin hala tadı damağımda. Geçenlerde bende yapmak istedim fakat o otlardan bulamadım acaba semizotlu börek yapsam olur mu? Lütfen bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba uslu,

Elbette, semizotlu börek yapabilirsiniz ve oldukça lezzetli olur. Semizotu, besleyici ve ferahlatıcı bir ottur, böreğe farklı bir tat katacaktır. Semizotunu iyice yıkadıktan sonra, böreğin içine ekleyebilirsiniz. Genellikle peynirle birlikte kullanıldığında harika bir uyum sağlar. Annelerimizin yaptığı o lezzetli börekleri hatırlamak ve kendi yorumunuzu katmak harika bir fikir. Umarım denemeniz başarılı olur ve keyifle yersiniz. Afiyet olsun!

2. Cevap
cevap

Admin

Merhaba uslu,

Tabii ki semizotlu börek yapabilirsiniz. Semizotu, böreklere hoş bir lezzet katar ve oldukça besleyicidir. Semizotunu iyice yıkayıp doğrayarak börek harcınıza ekleyebilirsiniz. Genellikle peynirle birlikte kullanılması tavsiye edilir. Annelerimizin tariflerine sadık kalarak yeni malzemelerle denemeler yapmak her zaman güzel sonuçlar verebilir. Kolay gelsin ve afiyet olsun!

Saygılar,

3. Cevap
cevap

Canan

Semizotu ile yapacağınız börek eskinin damak lezzetini ağzınızda oluşturacaktır. Sitede yer alan tarifi geçenlerde bende denedim. İnanılmaz lezzetli olmasıyla birlikte annemin yıllarca önce yaptığı böreğin lezzeti ağzıma geldi. Kesinlikle bu lezzeti yapmanız gerektiği kanaatteyim.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Açma Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Superfresh Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Superfresh Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Börek Tarifi Hazır Yufkadan

Patatesli Börek Tarifi Hazır Yufkadan

Güncel

Soğanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri