Su Böreği Su böreği, Türk mutfağının en sevilen geleneksel lezzetlerinden biridir. Annelerin en iyi şekilde hazırladığı bu börek, kıymalı ya da peynirli olarak yapılabilir. Bu doyurucu ve lezzetli böreği, misafirlerinize çayın yanında, çocuklarınıza kahvaltıda veya bir bardak meyve suyu ile ara öğünlerde rahatlıkla ikram edebilirsiniz. Su Böreği Malzemeleri
İç Harcı İçin
Hamurları Haşlamak İçin
Su Böreği Nasıl Yapılır? Yumurtaları geniş bir kaba kırın, üzerine su ekledikten sonra iyice çırpın. Su ve yumurtalar iyice karışınca üzerine tuzu ekleyip unu azar azar dökün. Sıkı bir hamur elde edene kadar hamuru yoğurmaya ve un eklemeye devam edin. Bu hamurla 12 adet büyük beze elde edin. Bu bezelerin üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Bir kaba peynirleri rendeleyip incecik kıydığınız maydanozla peyniri iyice harmanlayın. Bir tavada tereyağını alıp eritin. Bu arada büyük bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Hamur bezeleri yeterince dinlendikten sonra un yardımıyla bezeleri açın. İlk 4 tanesini açtıktan sonra kaynamakta olan suyun içine tepsiye serer gibi serin. Islanan yufkayı başka bir kapta bulunan soğuk suyun içine alıp bir dakika beklettikten sonra çıkarıp yağlanmış olduğunuz tepsiye büzgülü biçimde serin. Kalan 3 yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra peynirli karışımı tepsideki yufkaların üzerine döküp üzerine erittiğiniz tereyağından gezdirin. Sonraki 4 yufkaya da aynı işlemi yapın ve son 4 yufkaya gelindiğinde yufkaları tepsiye aldıktan sonra kalan tereyağını yufkaların üzerine serpin. Bu durumda tereyağını 3 eşit miktara, peynirli iç harcı ise iki eşit parçaya bölerek kullanmanız gerekecek. Hazır olan tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üzeri kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. Piştikten sonra dilimleyip servis edin. Afiyet Olsun. |