Yufkayla ıspanaklı börek, evde kolayca yapabileceğiniz pratik ve lezzetli börek çeşitlerinden biridir. Bu tarif, hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz ve en az el açması börekler kadar lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlar. Hem ailenize hem de misafirlerinize sunabileceğiniz bu börek, çay saatlerinizin favorisi olacaktır. Bu nedenle, mutlaka bu tarifi denemeli ve börek tarifleriniz arasına almalısınız. Yufkayla Ispanaklı Börek Malzemeleri
İç Harcı İçin
Sosu İçin
Yufkayla Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır? Öncelikle ıspanakları iyice yıkayıp ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde doğrayın. Geniş bir tavada küp şeklinde doğradığınız soğanları sıvı yağ ve tuz ekleyerek pembeleşene dek kavurun. Ardından ıspanakları ekleyin ve ıspanaklar suyunu salana dek kavurmaya devam edin. Son olarak karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın. Ispanaklı harcı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bir kabın içerisine yumurtayı kırarak yufka ıslatmak için ihtiyacınız olan sosu hazırlamaya başlayın. Yumurtayı çırptıktan sonra yoğurt ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın. Sos hazır olduktan sonra, yağlı fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye ilk yufkayı uçları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin. Fırça yardımıyla hazırladığınız sostan yufkanın üzerine sürün. İkinci ve üçüncü yufkaları da büzerek ve her kata sostan sürerek tepsiye yerleştirin. Üçüncü yufkayı ekleyip sosunu da sürdükten sonra ıspanaklı harcı tepsiye eşit şekilde yayın. Kalan iki yufkayı da her kata sos sürerek ve büzerek tepsiye yerleştirdikten sonra, ilk yufkanın dışarı sarkan kısımlarını tepsinin içine alarak kalan sosu da üzerine dökün. Sos yufkayı iyice ıslatsın diye 20 dakika kadar beklettikten sonra böreği dilimleyin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Üzeri kızarana dek pişirdiğiniz böreği ılık olarak servis edin. Afiyet Olsun. |