Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Böreği

Arnavut böreği, çeşitli iç malzemelerle hazırlanan geleneksel bir börek türüdür. Ispanaklı, soğanlı, patlıcanlı ve pırasalı gibi çeşitleri bulunmaktadır. Bu makalede, sizler için pırasalı Arnavut böreği tarifini detaylı bir şekilde ele alacağız. Ayrıca, diğer çeşitler hakkında da kısa bilgiler vereceğiz.

Malzemeler

Hamur Malzemeleri

  • 7 su bardağı elenmiş un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz ve su

İç Harcı

  • 4-5 adet pırasa
  • Yeteri kadar tuz ve zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • Üzeri için: 2 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlık ve Yapılış

Yoğurma kabının içine elenmiş unu, 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve yeterli miktarda suyu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yarım saat kadar dinlendirin. Bu sırada pırasalı iç harcı hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Pırasaların beyaz kısımlarını yıkayarak ince ince doğrayın. Tavaya zeytinyağını koyarak doğranmış pırasaları ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Malzeme ılıdıktan sonra içine 1,5 su bardağı yoğurdu karıştırın. Böylece böreğin iç harcı hazır hale gelmiş olacak.

Dinlenmiş hamuru 15 bezeye ayırın. Her bezeyi yaklaşık pasta tabağı büyüklüğünde açın. Beze sayısının tek olmasına dikkat edin. Çünkü böreğin üst katı, alt katından bir fazla yufkayla yapılır. Bu, böreğin pişerken fazla kabarmasını önlemek içindir.

Açtığınız yufkaların üzerine zeytinyağı sürün. Yufkaları yedili ve sekizli olarak üst üste koyun. Önce yedili olan yufkayı tepsinin büyüklüğüne kadar açın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Yufkanın kenarlarını biraz yükselterek içine hazırladığınız pırasalı harcı döşeyin. Üzerine sekizli yufkayı açarak yerleştirin. Yufkanın kenarlarını kıvıra kıvıra kapatın. En üste, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile hazırladığınız karışımı sürün.

Fırını 200 derecede ısıtarak böreği pişirin. Fırından çıkarınca, üzerine yarım su bardağı kadar su serpiştirin ve temiz bir örtüyle örtün. En az yarım saat dinlendirin. Arnavut böreği, elde açılmasına rağmen oldukça pratik bir tariftir ve lezzetiyle beğeni toplar. Kahvaltıda veya çay saatinde sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ispanaklı Börek Oktay Usta

Ispanaklı Börek Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Patatesli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patatesli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Patatesli Börek

Hazır Yufkadan Patatesli Börek

Kırpık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kırpık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri