Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut böreği, farklı iç malzemeleriyle yapılan bir börektir. Ispanaklısı, soğanlısı, patlıcanlısı ve pırasalısı hepsi severek tüketilen böreklerdir. Sizler için pırasalı olan tarifini hazırladık. Ispanaklısını yapmak isterseniz ıspanağı sadece salça ve tuzla ovarak kullanabilirsiniz. Patlıcanlısını yapmak isterseniz soğan, patlıcan ve kıymayla hazırladığınız harcı kullanabilirsiniz. Soğanlı yapmak isterseniz, soğanı yemeklik doğrar gibi hazırlayıp yağda salça ve az kıymayla kavurabilirsiniz. Sadece pırasalı harç dışındaki iç malzemelerin içine 1 su bardağı su ilave edilmelidir. Şimdi gelelim pırasalı arnavut böreğini beraber hazırlamaya Kolay gelsin.

Arnavut böreği için gerekli malzemeler

Hamur malzemeleri
  • 7 su bardağı kadar elenmiş un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz ve su
İç harcı
  • 4-5 adet pırasa
  • Yeteri kadar tuz ve zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı üzeri için hazırlanır.
Arnavut böreği nasıl yapılır?

Yoğurma kabının içine elenmiş unu, 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve suyu koyarak yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettiğinizde, bunu yarım sat kadar dinlendirmelisiniz. Bu sırada sizde pırasalı olan iç harcı hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Bunun için pırasaların beyaz kısımları haricindeki yerlerini yıkayarak, ince bir şekilde kıyın. Tavaya zeytinyağını koyarak doğranmış pırasaları ve tuzu ilave edin. Bunu kısık ateşte pişirin. Malzeme ılındıktan sonra içine 1,5 su bardağı yoğurdu karıştırın. Böylece böreğin iç harcı hazırlanmış oldu.

Dinlenmeye bıraktığınız hamuru 15 bezeye ayırın. Her bezeyi yaklaşık pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yaptığınız beze sayısı mutlaka tek olsun. Çünkü her zaman böreğin üst katı alt katından bir fazla yufkayla yapılır. Bunun nedeni börek pişerken hava almadığından üstü fazla kabarır. Bu bazen fırının üstüne kadar değebilir. Bu yüzden üst kata bir kat fazla beze koymak iyidir. Eğer üst katı fazla şişerse, üzeri yanmasın diye böreğe bıçakla birkaç tane delik açılması önerilir.

Açtığınız bu yufkaların üzerine zeytinyağı sürün. Bunları yedili ve sekizli olarak üst üste koyun. Önce yedili olan yufkayı tepsinin büyüklüğüne kadar açın. Bunu içini yağladığınız fırın tepsisine koyun. Yufkanın kenarlarını biraz yükselterek içine hazırladığınız pırasalı harcı döşeyerek yayın. Bunların üzerine sekizli yufkayı açarak yerleştirin. Yufkanın kenarlarını kıvıra kıvıra kapatın. En üste 2 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile hazırladığınız karışımı sürün.

Fırını 200 derecede ısıtarak fırın tepsisini içine koyun. Fırında kızaran böreği çıkarınca, üzerine yarım su bardağını geçkin su serpiştirin. Bunu emiz bir örtüyle örterek en az yarım saat dinlendirmelisiniz. Arnavut böreği elde açılmasına rağmen, oldukça pratik bir tariftir. Üstelik oldukça lezzetlidir. Sevdiklerinize ister kahvaltıda, isterseniz çay saatinde bu böreği ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Arnavut Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Börek Hamuru Nasıl Yapılır?

Börek Hamuru Nasıl Yapılır?

Mercimekli Börek Yapımı

Mercimekli Börek Yapımı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabaklı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Poğaça Tarifleri ve Malzemeleri

Börek Poğaça Tarifleri ve Malzemeleri

Nişastalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Laz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kürt Böreği Nasıl Yapılır?

Kürt Böreği Nasıl Yapılır?

Kıymalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Kaç Derecede Pişer?

Börek Kaç Derecede Pişer?

Sodalı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6