Hepimiz evimizde gerek misafirlerimizi ağırlamak için gerekse de ailemizi ve kendimizi şımartmak için börek ve çörek türü şeyler yaparız. Peki hiç baklavalık yufkadan börek yapmayı denediniz mi? Ben denedim ve çok da güzel oldu. Üstelik baklavalık yufka, böreğin daha çıtır olmasını sağlıyor. İşte benim deneyip çok beğendiğim ve sizin de beğeneceğinize inandığım baklavalık yufkadan börek tarifi. Baklavalık Yufkadan Börek Malzemeleri
Baklavalık Yufkadan Börek Nasıl Yapılır? Patatesler haşlanarak bir kap içerisine küçük küçük doğranır ve çatal yardımıyla ezilir. Bir tava içerisine kıyma, bir kahve fincanı su ve tuz dökülerek karıştırılarak kavrulur. Bu işlemi yaparken kıyma iyice karıştırılmalı ve topaklanması önlenmelidir. Kıyma, suyunu çektikten sonra iki kaşık yağ ile biraz daha kavrulup üzerine çok ufak doğranmış soğanlar ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Üzerine yağdan kalanını, patatesler ve baharatları ekleyerek ocaktan alınır. Ayrı bir kapta tereyağı, zeytinyağı, süt, soda ve yumurta çırpılarak böreğin sosu hazırlanır. Her yufka açılarak içine az sos sürülüp uzun kenar boyunca harç koyulur ve rulo şeklinde sarılarak her rulo 8 eşit parçaya bölünüp önceden yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek pişirilir. Ben çok sevdiğim için patatesi tercih ettim ancak siz dilerseniz, baklavalık yufkadan börek yaparken iç malzemesini ıspanaklı, peynirli veya evinizde bulunan başka malzemelerle dilediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun. |