Börek Milföy Tarifleri ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Börek Milföy Tarifleri ve Malzemeleri

Pratikliği ve hızlı hazırlanabilirliği nedeniyle milföy börek tarifleri, birçok kişinin mutfağında kurtarıcı bir rol üstlenir. Marketlerde dondurulmuş olarak satılan milföy hamurları, buzlukta saklanabilir ve aniden gelen misafirler için ya da acil durumlarda kolayca kullanılarak lezzetli börekler yapılabilir. Milföy hamurlarının yağlı yapısı nedeniyle, hazırlanan böreklere ekstra sıvı harç eklemeye gerek yoktur. İhtiyacınız olan tek şey, iç malzemeyi hazırlamaktır. Bu yazıda, talaş böreği ve patatesli milföy böreği tariflerini detaylı bir şekilde ele alacağız.

Talaş Böreği İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kg yağsız dana eti
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 çay bardağı bezelye
  • Tuz, karabiber
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım demet maydanoz ve dereotu
  • 4 adet milföy hamuru
  • 1 adet yumurtanın sarısı

Talaş Böreği Nasıl Yapılır?

Dana eti jülyen biçiminde doğranır. Soğan da piyazlık doğranır. Bir tavaya tereyağı konup, önce etler kavrulur. 10 dakika sonra soğanlar etin içerisine konur ve 5 dakika daha kavrulur. Biber ve domatesler küçük küçük doğranıp etin içine katılır. Bezelye, tuz ve karabiber de eklenir. Yarım çay bardağı su da eklenip tavanın kapağı kapatılır. Ağır ateşte 15-20 dakika piştikten sonra eğer suyu kalmışsa bir süzgecin içine alınıp sosu süzülür. Hazırlanan etli harcın içine ince ince kıyılmış maydanoz ve dereotu eklenir ve karıştırılır. Milföy hamurlarının ortasına etli malzemeden konup, uçları birbirine çapraz gelecek şekilde birbirine yapıştırılır. Yapıştırılmış uçlar alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Patatesli Milföy Böreği İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet milföy hamuru
  • 4 büyük boy patates
  • 4 çay kaşığı hardal
  • 4 dal dereotu
  • Tuz

Patatesli Milföy Böreği Nasıl Yapılır?

Milföy hamurları uzun dikdörtgen olacak şekilde merdaneyle açılır. Hamurlar hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerleri bir çatal yardımıyla birkaç yerinden delinir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Milföyler pişene kadar içi patatesler yıkanır ve haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek püre haline getirilir. Tuz ve hardal eklenip karıştırılır. Son olarak iri kıyılmış dereotu ilave edilip tekrar karıştırılır. Pişen milföylerin her biri 3'er eşit parça olacak şekilde kesilir. Dilimlerin arasına patates püresinden bolca sürüp, üçer kat olacak şekilde yerleştirilir. Diğer 3 milföy hamuru da bu şekilde dilim halinde hazırlanır ve sıcak olarak servis edilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Paçanga Böreği Oktay Usta

Paçanga Böreği Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patatesli Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Rulo Börek Oktay Usta

Patatesli Rulo Börek Oktay Usta

Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patlıcanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patlıcanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Baklava Yufkasından Patatesli Börek

Baklava Yufkasından Patatesli Börek

Güncel

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kavurma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Semizotlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Semizotlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Pratik Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Börek İçi Tarifleri ve Malzemeleri

Börek İçi Tarifleri ve Malzemeleri

Lavaştan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Lavaştan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kayık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kayık Börek Tarifi ve Malzemeleri