Börek Tarifleri ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Börek tarifleri, sabah kahvaltılarında, öğün aralarında ve özel günlerde lezzetle tüketmiş olduğumuz tariflerden olmaktadır. Hazırlanan tarifler misafirlerimize ve ev halkının ağız tadına uyum sağlayarak kişilerde müthiş bir tat oluşturacaktır. Börek tariflerini gelin birlikte hazırlayalım. Hadi kolay gelsin.

Ispanaklı Börek malzemeleri
  • 1 kilo taze yeşil ıspanak
  • 2-3 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı: Ispanaklı börek tarifinin yapılışına öncelikle mayalı hamurun hazırlamasıyla işe koyulalım. Hamur için bir kap ayarlayıp içerisine ılık suyla mayayı karıştıralım. Sonra una mayalı ılık suyu ekleyelim. Un karışımını yoğurarak kulak memesi kıvamına getirelim. Hamuru üzerini bir bezle ya da bir naylonla örterek yarım saat kadar kabarması için bırakalım. Bizde ıspanakları bol suyla iyice yıkayarak ayıklayarak işe devam edelim. Güzelce ıspanakları doğrama tahtasına alarak ince doğrayalım. Genişçe bir kaba alarak içerisine kabuklarını soyarak mutfak robotundan geçirdiğimiz soğanları, tuzu, pul biberi ve zeytinyağını karıştırarak iç malzemenizi oluşturalım. Dinlenmeye bırakmış olduğumuz hamurdan küçük bezeler alarak istediğimiz incelikte hamuru açalım. İçerisine İç malzemeyi koyarak hamuru kapatalım ve fırın tepsisine dizelim. Bütün hamurlar aynı şekilde açılıp içerisine iç malzeme ekleyelim. Sonra hazırlanan börekleri yarım saat kadar fırın tepsisinde bekleterek kabarmasına olanak sağlayalım. Börekleri önceden 200 derecede ısıtmış olduğumuz fırında pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra sıcakken üzerine tereyağı sürelim ve servise sunalım.

Afiyet olsun.

Su Böreği Tarifi malzemeleri
  • 4 adet yumurta
  • 3 su bardağı su
  • Alabildiği kadar un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kalıp beyaz peynir
  • 1 deste maydanoz
  • 1 kâse tereyağı
Hazırlanışı: Önceden hazırlamış olduğumuz bir kap içerisine yumurtaları kırıp üzerine alabildiği kadar un ilave ediyoruz. Unun üzerine yeter kadar su ekleyelim. Yavaş yavaş eklenen malzemeleri karıştırmaya başlayalım ve tuzu ilave edelim ki suyun içerisinde erisin. Hamuru güzelce karıştıralım. Hamur kulak memesi kıvamına gelecek şekilde ayarlanmalı. Hazır olan hamuru bezeleri ayırarak tepsinin büyüklüğünde açalım. Hamur açma ve tepsiye dizme işlemi bittiğinde su kaynatarak bir kaba alalım, daha sonra başka bir kaba soğuksu koyarak tereyağını eritelim. Hazırlanan hamurları önce sıcak suda birkaç saniye bekletelim, sonra soğuk suda birkaç saniye bekletelim. Su içerisinde bekletilen hamurları sonra tepsiye dizelim. Oluşturulan bütün hamur katlarına eritilen tereyağını güzelce gezdirelim. 3. Kattaki hamurun üzerine rendeden geçirilen beyaz peyniri serpiştirelim. Hazırlanan hamurları bir daha sudan geçirerek önceden ısıtmış olduğumuz 240 derece fırına sürelim. Hamurun üzeri kızarınca bir tepsi yardımıyla arkasını çevirip tekrar fırına sürelim ve bu şekilde aşağı yukarı 45 dakika kadar pişirelim. Piştikten sonra güzelce dilimleyerek servise sunabiliriz.

Afiyet olsun.

Arnavut Böreği Tarifi malzemeleri
  • 16 adet baklavalık yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı un
İç malzemesi için: 5 adet haşlanmış patates, 2 adet orta boy soğan, bir fincan sıvı yağ, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, pul biber, karabiber, tuz.

Hazırlanışı: Patatesleri bir tencereye alarak üzerine su ilave edip 30 dakika kadar haşlamaya bırakalım. Haşlanmış olduğumuz patatesleri bir kaba alarak soğumasını bekleyelim ve sonra kabuklarını soyarak mutfak robotunda ya da bir çatal yardımıyla iyice ezelim. Bir tavaya sıvı yağ ekleyerek kabukları soyularak doğrama tahtasında ince kıyılmış olan soğanları ekleyip rengi değişene kadar kısık ateşte kavuralım. Kavrulan soğanın üzerine kırmızı toz biberi, pul biberi, karabiberi ve tuzu ekleyip güzelce karıştıralım. Patatesleri de ilave ederek 5 dk daha ocakta bekletip ocağın altını kapatalım. 3 adet yufkayı üst üste koyarak yufkanın en üst katına sıvı yağ un karışımından elde edilen karışımı fırça yardımıyla sürelim. Yufkanın en uç kısmına hazırlanan iç malzemeden koyarak yufkayı saralım. Bütün yufkaları aynı şekilde yaptıktan sonra istediğiniz uzunlukta kesip yağlı kâğıt serili tepsi üzerine yerleştirip üzerine kalan sıvı yağ karışımından sürüp önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Böreğimiz pişince güzelce kesilip servise sunulabilir afiyet olsun.

Börek Tarifleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Su Böreği Kaç Kalori?

Su Böreği Kaç Kalori?

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek

Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek

Ispanaklı Börek Tarifi Oktay Usta

Ispanaklı Börek Tarifi Oktay Usta

Mantarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Hafif Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Yufkalı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Baklava Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Saç Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Saç Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6