Çarşaf Böreği Çarşaf böreği hemen hemen herkesin evinde yapılmakta olup zevkle tüketilmekte olan börek türlerinden biri olmaktadır. Çarşaf böreğinin bir kaç çeşidi bulunmaktadır. Patatesli çarşaf böreği, peynirli çarşaf böreği ve yeşillikli olanı da yapılabilmektedir. Ayrıca hem basit hemde herkesin yapabileceği bu börek hem doyurucu olup hemde lezzetli olmaktadır. Sabah kahvaltılarında, akşam çaylarının yanında, bayanların günlerinde hazırlamış oldukları yemeklerin yanında gayet güzel olmakla beraber hem hazırlanan sofraları zengin gösterir hem de çeşit oluşturmanıza yardımcı olmaktadır. Hem sağlıklı ve doğal olup hemde çocuklarınızın okul çağında olan özellikle ara öğün olarak atıştırmaların da oldukça fayda olup açlıklarını giderir. Beslenmelerine koyarak çocukları hem fasfood yiyeceklerden kurtarmış olursunuz hem de sağlıklı beslemiş olursunuz.
Çarşaf böreği tarifi malzemeler: - 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı maya
Arasına sürülmesi için:Üstüne sürülecek malzemeler: Hazırlanışı: Tüm hamur malzemelerini derince bir kaba alarak iyice yoğurun. Küçük küçük hamurlar kopararak 8 eşit parçaya bölünür. Daha sonra 20 dakika bekletilerek kabarması beklenir. Sizin yapmanız gereken iş ise peyniri rendeleyip maydanozu doğrayıp karıştırmak. Daha sonra kesilen parçaları tabak büyüklüğünde açın. Hepsi açıldıktan sonra ilk açtığınız hamurun altına ve üstüne 2 yemek kaşığı zeytinyağı sürülür. Diğerlerini de üst üste koyun. Fakat hepsinin arası 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlanacak sakın unutmayın. Bu şekilde üst üste yağlanıp koyulan hamurlar 15 dakika boyunca dinlendirilir. Daha sonra açma işlemine sıra gelir. İsteğe bağlı olarak tezgah üzerinde yada bir bez üzerinde hamuru nazik bir şekilde parmak uçları ile her köşesi çekiştirilerek açılır. Nasıl açılır demeyin o kadar basit açılıyor ki şaşırıp kalabilirsiniz. Fakat her tarafından açılmalıdır ince zar şeklini almalıdır bir taraf kalın bir taraf ince olmamalıdır. Daha sonra iç harcı her tarafına eşit şekilde sürerek rulo yapılır. Kendi etrafında dolayarak yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine koyulmalıdır. Tüm hamurlar bu işlemden geçerek tepsiye koyulur. Son olarak üzerine sıvı yağ sürülür ve yumurta sürülerek fırına bırakılır. Hafif kızarınca fırından alınarak sıcak servis yapın. Tavsiyem sıcak servis yapmanız daha çıtır yenmektedir.
Bu tarifi uygulayarak peynir yerine iç malzemesine soğan, kıyma, patates, tuz ve karabiber kullanarak yapa bilirsiniz. Bu da ayrı bir damak tadı olmaktadır. Hem yemek gibi sunulabilir hemde karın doyurur. Fakat hanımlara tavsiye olarak akşam çaylarının yanında mutlaka deneme yapılmalıdır. Çarşaf böreği hem pratik hem de çekilen zahmetin karşılığını vermektedir. Son Güncelleme : 23.11.2018 17:17:39 Çarşaf Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Çarşaf Böreği" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | El Açması Ispanaklı Börek | El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecekleri bu tarif, sebze severler için de vazgeçilmez bir tattır. Böreğin iç malzemesinde olan... |  | Büzgülü Börek | Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak ta bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında peynirin yanında, patates, mantar, ıspanak, kıyma gibi çeşitli malzemeler kullanabilirsiniz. Her ... |  | Börek Yapımı | Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi bir çok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı görsellikler de olanları da yapılır. Hazır yufka ile milföy ile ya da el açması hamur ile y... |  | Elde Açma Pırasalı Börek | Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızda dağılan lezzetli bir pırasalı böreği elde açma yufkayla hazırlayalım. Pırasa böreklere yakışan b... |  | Elif Korkmazel Börek Tarifleri | Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmazelin tariflerine bayılıyorum. Herkese tavsiye ediyorum kesinlikle kadında cevher var tariflerini y... |  | Çiçek Börek | Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli, ıspanaklı yapabilirsiniz. Çiçek böreği hamuru için malzemeler:5 Su bardağı un1 Adet yumurta1 Tat... |  | Börek Şekilleri | Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbirinden farklı şekillerde yapılmış börek çeşitleri sunacağım. Denediğinizde ise aslında değ... |  | Bal Kabaklı Börek | Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında börek ve tatlı olarak yaygın bir şekilde kullanılır. Malzemeler: 2 adet yufka 2 dilim bal kab... |  | Börek Nasıl Yapılır | Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işlerine olduğumuz düşkünlüğümüzden dolayı börekler çoğu kimseler tarafından haftada mutlaka bir... |  | Bulgurlu Börek | Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle hazırlandığından, böreğin lezzeti de farklılaşıyor. Eğer bulgurlu böreği daha önceden yemediyseniz,... |  | Börek Çörek Tarifleri | Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayrıca börekler ve çörekler sabah kahvaltılarda ve akşam çaylarda daha çok bulunmaktadır. Özelli... |  | Börek Çeşitleri | Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. Damak tadına göre peynirlisi kıymalısı patateslisi sebzeli olanları yapılabilir. Börek çeşitle... | | | Balkabaklı Börek | | Cevizli Börek | | Çarşaf Böreği | | Börek Tarifleri Yufka | | Çiğ Börek | | Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek | | Çi Börek | | Boşnak Böreği | | Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta | | Bayat Ekmek Böreği | | Açma Börek | | Çiğ Börek Nasıl Yapılır | | Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta | | Börek Milföy Tarifleri | | Değişik Börek Tarifleri | | Börek Hamuru Nasıl Yapılır | | Börek Yapmanın Püf Noktaları | | El Açması Pırasalı Börek Tarifi | | El Açması Ispanaklı Börek | | Büzgülü Börek | | Börek Yapımı | | Elde Açma Pırasalı Börek | | Elif Korkmazel Börek Tarifleri | | Çiçek Börek | | Börek Şekilleri | | Bal Kabaklı Börek | | Börek Nasıl Yapılır | | Bulgurlu Börek | | Börek Çörek Tarifleri | | Börek Çeşitleri | Popüler İçerik | Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta , Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski za... | Börek Milföy Tarifleri Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan , dondurulmuş, yağlı hamur parçaları... | Değişik Börek Tarifleri Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hemde lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına ya... | Börek Hamuru Nasıl Yapılır Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını ... | Börek Yapmanın Püf Noktaları Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski... | El Açması Pırasalı Börek Tarifi El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu o... | |