Hazır Yufkadan Pırasalı Börek Hazır yufkadan yapılan pırasalı börek, kısa sürede hazırlanabilen ve iç malzemesi olarak kolay bulunan bir tariftir. Pırasa sevmeyenlerin bile farklı bir lezzet bulacakları bu böreğin yapılışı, diğer tepsi börek çeşitleriyle benzerdir. Pratik bir tarif olsa da böreğinizin lezzetli olması için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Satın alınan yufkaların taze ve ince açılmış olması önemlidir. Bayatlamış ve çok kalın yufkalardan yapılan börekler, yufkaların sıvı harcı iyi çekememesi nedeniyle kuru olma riski taşır. Bu da börekleri lezzetsiz yapar. Hazır Yufkalı Pırasalı Börek İçin Gerekli Malzemeler (6 Kişilik)
Pırasalı Börek Nasıl Yapılır? İç harç için öncelikle pırasalar yıkanıp ince ince doğranır. Kıyma sıvıyağda kavrulur ve kıyılmış pırasalar içerisine atılır. Yumuşayana kadar beraber kavrulmaya devam edilir. Karabiber, pul biber ve tuz eklenip ılımaya bırakılır. 1 adet yumurtanın sarısı ayrılıp beyazı derin bir kabın içerisine konur. Üzerine 1 yumurta daha kırılır. Yumurtaya sıvıyağ ve süt eklenip karıştırılır. 1 adet yufka, masa, tezgâh gibi sert bir zemin üzerine serilir. Üzerine yumurtalı karışım bir kaşık yardımıyla gezdirilir. Islanan yufka ortadan ikiye ayrılır. Yufkaların geniş kısımlarına pırasalı iç koyulur ve rulo şeklinde sarılır. Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanıp rulolar kendi etrafında çevrilerek yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Daha önce ayrılan yumurta sarısı üzerine sürülür. Susam ve çörekotu da karıştırılıp üzerine serpilir. 180 derecelik, daha önce ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Pırasalı börek istenilen şekilde dilimlenip, içerisinde kıyma olduğu için sıcak servis edilir. Ekstra İpuçları Bu böreği daha da lezzetli hale getirmek için birkaç öneri:
Sonuç Hazır yufkadan yapılan pırasalı börek, pratik yapılışı ve lezzeti ile sofralarınızı şenlendirecek bir tariftir. Taze ve ince yufkalar kullanarak böreğinizin daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Ekstra ipuçlarıyla böreğinizi daha da zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun! |