Kuru Yufkadan Börek Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Kuru Yufkadan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Yufkadan Börek

Kuru yufkadan börek, lezzetli börek tarifleri arayanlar için ideal bir seçenektir. Kuru yufka, uzun süre taze kalabilme özelliğine sahiptir. Anadolu'da sıkça yapılan bu tarif, yaz mevsiminde yapılan kış hazırlıklarından biridir. Kuru yufka, pişirilip kurutulduğu için yaklaşık bir yıl boyunca tazeliğini koruyabilir.

Kuru Yufkadan Börek İçin Gerekli Malzemeler

  • 10 adet kuru yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı soda

İç Harcı İçin

  • 500 gram dana kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (1 yemek kaşığı tereyağı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kuru Yufkadan Börek Nasıl Yapılır?

Böreğin ilk olarak iç harcının hazırlanması ve soğuması gerekmektedir. Bunun için öncelikle kuru soğanın kabuklarını soyun ve ince dilimleyin. Ardından tereyağını uygun büyüklükteki bir tavada eritin. Yağ eridiğinde içerisine kuru soğanları ekleyip hafifçe kavurun. Soğanlar şeffaflaşınca kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıyma piştikten sonra baharatları ve tuzu ekleyin ve karıştırın. Son olarak maydanozu yıkayıp ince kıyın ve harca ekleyin. Harcı ocaktan alıp soğuması için bir kenarda bekletin.

İç harç soğurken, kuru yufkaları bir sprey şişesine koyduğunuz su ile her tarafını ıslatın ve bir bezin arasına sarın. Eğer böreği hemen yapmak isterseniz, yufkaları ıslatma işlemini önceden de yapabilirsiniz.

Yufkalar yumuşayınca bir tanesini alın ve yağlanmış fırın tepsisine serin. Diğer yufkalardan bir tanesini böreğin üzeri için ayırın, kalanları parçalara ayırın. Yufkanın üzerine böreğin sosundan sürün ve bir kat yufka ile kaplayın. Ardından kıymalı iç harcı ekleyin. Bu işlemi toplam üç kez tekrarlayın ve en üstteki kıymalı harcın üzerine ayırdığınız bütün yufkayı yerleştirin.

Yufkanın üzerine kalan sostan veya bir yumurta sarısı sürün. Ardından bir yemek kaşığı soğuk sıvı yağ eklenmiş tereyağını böreğin üzerine gezdirin. Hazırladığınız kuru yufkadan böreği 185 derece fırında yaklaşık yarım saat, üzeri kızarana dek pişirin. Börek piştikten sonra fırından alın ve 10 dakika kadar bekletin. Sürenin ardından böreği kare veya üçgen dilimler halinde kesin ve sıcak olarak servis edin.

Dip Not:

Böreğin iç harcında kıyma bulunduğu için sıcak veya ılık tüketmenizi tavsiye ederiz. Aynı zamanda kuru yufkayı kendiniz yapmak isterseniz, un, su ve tuz ile yapılan hamuru yufka şeklinde açıp saçta kurutmanız yeterli olacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tadım Börek Türleri ve Özellikleri

Tadım Börek Türleri ve Özellikleri

Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Oktay Usta Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Yufkadan Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Sigara Böreği Oktay Usta

Fırında Sigara Böreği Oktay Usta

Güncel

Lavaş Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Lavaş Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Su Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Tepsi Böreği

Hazır Yufkadan Tepsi Böreği

Saç Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Saç Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Börek Oktay Usta

Sodalı Börek Oktay Usta

Yağlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Su Böreği Nasıl Yapılır?

Yufkalı Su Böreği Nasıl Yapılır?

Göçmen Börek Tarifi ve Malzemeleri

Göçmen Börek Tarifi ve Malzemeleri