Pırasalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Pırasalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı tepsi böreği, yufka ile pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz lezzetli ve besleyici bir tariftir. Kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanabilmesi sayesinde hem kısa zamanda atıştırmalık bir şeyler hazırlamak için hem de misafirlerinize çayın yanında ikram edebileceğiniz el yapımı atıştırmalıklar sunmak için bu tarifi değerlendirebilirsiniz.

Pırasalı Tepsi Böreği Malzemeleri
  • 6 yufka
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • Susam

İç Harcı İçin
  • 4 adet pırasa
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Pırasalı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcımızı hazırlıyoruz. Bunun için pırasaları incecik kıyıyoruz, üzerine sıvı yağ ve tuz ekliyoruz. İyice karıştırdıktan sonra iç harcımız hazır hale geliyor. Daha sonra yufkalarımızı ıslatmak için kullanacağımız sıvı karışımı hazırlıyoruz. Bunun için de önce yumurtaları bir kapta çırpıyoruz. Sonra bir su bardağı sıvı yağ ve 2 su bardağı sütü ekleyip iyice bu karışımı çırpıyoruz.

İlk yufkayı alıp yağlamış olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz. İlk yufkanın kenarlarını tepsinin dışında bırakıyoruz. Sonra yufkanın tepsi içinde kalan bölümlerini hazırladığımız sıvı sosla ıslatıyoruz. Üzerine 2 yufkayı aynı şekilde ıslatarak ve parçalayıp tepsiye yerleştiriyoruz. İç harcımızın tamamını her yere eşit dağılacak şekilde yayıyoruz. Kalan 3 yufkayı da her katı sıvı sosla ıslatarak tepsiye yerleştiriyoruz. Tüm yufkalar bitince ilk yufkanın tepsi dışında kalan kısımlarını tepsinin içine doğru katladıktan sonra kalan sıvı sosun tamamını tepsiye döküp kare şeklinde dilimliyoruz. Üzerine susam da serptikten sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında altı üstü kızarana dek pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Bu börek tarifinde pırasa yerine ıspanak, patates veya lor peyniri gibi farklı iç malzemeler de kullanabilirsiniz. Ayrıca, böreğin üstüne çörek otu veya haşhaş ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Böreği dilimlemeden önce üzerine yoğurt veya süt sürerek daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Eralp

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Pırasalı tepsi böreğini yaparken yufkaların sosla ıslatılması yeterince kolay mı? Ayrıca, iç harcı hazırlarken pırasaların tam olarak nasıl kıyılması gerektiğini açıklar mısınız?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Eralp,

Pırasalı tepsi böreği yaparken yufkaların sosla ıslatılması oldukça kolaydır. Sosun tüm yufkaya eşit şekilde dağılması için bir fırça kullanabilirsin. Fırçayla sosu yufkanın her yerine yaymak, yufkaların daha iyi ıslanmasını ve böreğin daha lezzetli olmasını sağlar.

Pırasaların kıyılması konusunda ise, pırasaları öncelikle iyice yıkamalısın. Ardından, beyaz ve açık yeşil kısımlarını ince ince doğramalısın. İnce doğramak, pırasaların böreğin içinde daha homojen dağılmasını ve daha hoş bir dokuya sahip olmasını sağlar. Pırasaları ne kadar ince doğrarsan, börek içinde o kadar iyi pişerler ve lezzetleri daha iyi ortaya çıkar.

Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Garnitürlü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börek Tarifleri Oktay Usta

Börek Tarifleri Oktay Usta