Sodalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Sodalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Patatesli Börek, Kahvaltıların vazgeçilmesi olan ve birçok kişi tarafından tercih edilen çıtır börekler günümüz de hemen hemen her öğünde ve çay saatlerinde de tercih edilmektedir. Çocuklar ve yetişkinler tarafında tercih edilen böreklerin birçok çeşidi bulunmaktadır. Hazır yufkadan yapıldığı gibi evde hazırlanan hamurdan da yapılmaktadır. Hem pratik oluşu hem de daha lezzetli olması nedeniyle hazır yufka tercih edilmektedir. Birçok insanın damak tadına uygun börek çeşitleri bulunmaktadır. Kıymalı, patatesli, ıspanaklı, peynirli ve pırasalı olmak üzere birçok çeşidi bulunmaktadır. Sodalı patatesli börek yapımı şu şekildedir;

Sodalı Patatesli Börek malzemeleri
  • 4 adet taze hazır yufka
İç harcı için
  • 4 adet orta boy yemeklik soğan
  • 6 adet orta boy patates
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
Sodalı Patatesli Börek Sosu için
  • 2 adet sade soda
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı süt
Sodalı Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

İlk öncelikle iç harcını yapmakla başlayın. İç harcı için soğanları küp-küp doğrayın ve tavaya koyduğunuz sıvı yağın içine bırakın. Pembeleşinceye kadar kavrulmasını bekleyin. Diğer taraftan patatesleri temizleyerek haşlanması için ocağa bırakın. Soğanlar kavrulduktan sonra haşlanmış patatesleri ezerek soğanların üzerine ilave edin. Baharatlarını ve tuzunu ilave ettikten sonra karıştırın ve kavurun. Ortalama 3-4 dakika boyunca sık sık karıştırarak kavurun. Bu işlemi tamamladıktan sonra Sosu için derin bir kabın içine soda, süt ve sıvı yağı koyarak karıştırın. Daha sonra yufkanın bir tanesini tezgâhın üzerine serin yarısına hazırladığınız sosu dökün ve yayın. Sonra yufkayı ikiye katlayın. D şeklini almasını sağlayın. Yarım dairenin üzerine sosu dökün ve iç harcını koyun. İç harcı koyduktan sonra yufkayı rulo şeklinde sarın ve önceden yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sodalı Patatesli Börek Yorumları

soru

Ali Erdem

02 Mayıs 2024 Perşembe

Ben patatesli böreği severek yapıp tüketiyorum ama anlayamadığım soda konulması ne alaka? Yufka birbirine yapışıp katı bir hamur halini almaz mı?

Cevap yaz
cevap

Admin

18 Haziran 2024 Salı

Ali Erdem Bey,

Patatesli börek yaparken soda kullanmak, böreğin daha kabarık ve yumuşak olmasını sağlıyor. Soda, böreğe hafif bir kabarma etkisi verir ve yufkaların birbirine yapışmadan kat kat pişmesini sağlar. Bu nedenle, soda kullanmak böreğin kıvamını ve lezzetini olumlu yönde etkiler. Denemenizi tavsiye ederim.

Saygılar,

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bir Dilim Börek Kaç Kalori?

Bir Dilim Börek Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabaklı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Isırgan Otlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Isırgan Otlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yeşil Mercimekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kırma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kırma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6