Tahinli Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tahinli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Börek, Börek çeşitleri hemen hemen her öğünde tüketebileceğimiz besinler arasındadır. Özellikle hanımların çay saatlerinde hem lezzetiyle hem de sunumuyla göze hitap eden tahinli börek birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Yapılışının kolay olması ve lezzetli olması nedeniyle börekler birçok kişi tarafından tercih edilir. Çünkü bütün damak zevklerine uygun birden fazla börek çeşidi bulunmaktadır. Börek yapımın da hazır yufka kullanılabileceği gibi evde hazırlanan börek hamurundan da börek yapılabilir. Tercih edilen ve menüler de çok sık yer alan börek türlerinden biri de tahinli börektir. Yapılışı şu şekildedir.

Tahinli Börek Malzemeleri
  • Yarım paket yaş maya
  • Yarım su bardağı süt (Ilık)
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 su bardağı un
  • 2 çay bardağı tahin
Tahinli Börek Üzeri için
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı çörek otu
Tahinli Börek Nasıl Yapılır?

İlk önce böreğin hamurunu yapalım. Derin bir kabın içine elenmiş unları koyalım. Daha rahat hamuru yapabilmek için unun ortasına havuz açalım. Daha sonra unun üzerine maya, süt, yoğurt ve sıvı yağı ilave edelim. Malzemeleri karıştırdıktan sonra şeker ve tuzu ilave edip hamuru yoğurmaya başlayın. Hamur kulak memesi kıvamında olacak şekilde yoğurduktan sonra tahini ekleyin ve iyice yoğurun. Eğer hamur kulak memesinden daha yumuşak kıvamda ise biraz un ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız hamuru 45 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamur daha rahat açılır ve rengi daha açık olur. Dinlenen hamur yanı mayalanmış hamuru orta büyüklükte bezeler halinde ayırın. Yaptığınız bezeleri un ve oklava yardımıyla orta büyüklükte acın. Bir çay tabağı büyüklüğünde olabilir. Daha sonra açtığınız bezeleri önünüze alın ve elinizle aşağıya doğru kıvırın. Kıvırma işlemini tamamladıktan sonra bir ucundan tutup içe doğru katlayın ve önceden yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer bezelere de aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otunu serpiştirin. Ortalama 200 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Tahinli Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Börek Sarma Şekilleri

Börek Sarma Şekilleri

Basit Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Basit Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Paçanga Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Paçanga Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Börek Fırını Türleri ve Özellikleri

Börek Fırını Türleri ve Özellikleri

Tavuklu Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bezelyeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kol Böreği Tarifi Oktay Usta

Kol Böreği Tarifi Oktay Usta

Güncel

Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Güncel

Avcı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Börek Oktay Usta

Sodalı Börek Oktay Usta

Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Buzluk Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Buzluk Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çökelekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çökelekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Göçmen Börek Tarifi ve Malzemeleri

Göçmen Börek Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6