Tahinli Börek Börek çeşitleri, hemen hemen her öğünde tüketebileceğimiz besinler arasında yer almaktadır. Özellikle hanımların çay saatlerinde hem lezzetiyle hem de sunumuyla göz dolduran tahinli börek, birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Yapılışının kolay olması ve lezzetli olması nedeniyle börekler, birçok kişi tarafından tercih edilen bir yiyecektir. Çünkü her damak zevkine uygun çeşitli börekler bulunmaktadır. Börek yapımında hazır yufka kullanılabileceği gibi, evde hazırlanan börek hamurundan da börek yapılabilir. Tercih edilen ve menülerde sıkça yer alan börek türlerinden biri de tahinli börektir. Yapılışı şu şekildedir. Tahinli Börek Malzemeleri
Tahinli Börek Üzeri İçin
Tahinli Börek Nasıl Yapılır? İlk olarak böreğin hamurunu hazırlayalım. Derin bir kabın içerisine elenmiş unları koyun. Daha rahat hamur yapabilmek için unun ortasına bir havuz açın. Daha sonra unun üzerine maya, süt, yoğurt ve sıvı yağı ilave edin. Malzemeleri karıştırdıktan sonra şeker ve tuzu ilave edip hamuru yoğurmaya başlayın. Hamur, kulak memesi kıvamında olacak şekilde yoğurulduktan sonra tahini ekleyin ve iyice yoğurun. Eğer hamur kulak memesi kıvamından daha yumuşaksa biraz un ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız hamuru 45 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamur daha rahat açılır ve rengi daha açık olur. Dinlenen hamuru, yani mayalanmış hamuru, orta büyüklükte bezeler halinde ayırın. Yaptığınız bezeleri un ve oklava yardımıyla orta büyüklükte açın. Bir çay tabağı büyüklüğünde olabilir. Daha sonra açtığınız bezeleri önünüze alın ve elinizle aşağıya doğru kıvırın. Kıvırma işlemini tamamladıktan sonra bir ucundan tutup içe doğru katlayın ve önceden yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer bezelere de aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otunu serpiştirin. Ortalama 200 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun. |