Tavada Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Tavada Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Yufka Böreği

Tavada yufka böreği, her evde kolayca hazırlanabilecek pratik ve lezzetli böreklerden biridir. Ani gelen misafirler için, sabah kahvaltıları veya çay saatleri için hızlı bir şekilde hazırlanabilir. Hazır yufka kullanarak yapılan bu börek, zahmetsiz ve çabuk bir çözüm sunar. Sadece 3 adet yufka ile nefis bir börek yapabilirsiniz. Bu böreği genellikle peynirli harçla hazırlamanızı tavsiye ederiz, çünkü içi yumuşacık ve kabarık olur, aynı zamanda su böreği hissi verir. Lezzetli bir peynir veya kaşar, tulum loru kullanarak tadına doyulmaz bir börek elde edebilirsiniz. Şimdi kahvaltıda ne yapacağınızı düşünmeyin; size vereceğimiz tarifle böreğinizi kolayca hazırlayabilirsiniz. İsterseniz birlikte tavada yufka böreğini yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Tavada Yufka Böreği İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet hazır böreklik yufka
  • 250 gram lezzetli bir beyaz peynir
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeteri kadar karabiber

Tavada Yufka Böreği Nasıl Yapılır?

Böreği pişireceğiniz geniş bir tavayı hazırlayın. Tavanın içini yağlayarak ilk yufkayı tavanın içine açın. Yufkanın kenardaki fazlalıkları dışarıya sarksın. Sos için kullanacağınız sütü ve sıvı yağı bir kasede karıştırın. İç harcı hazırlamak için ise bir kasede beyaz peyniri iyice ezin. Buna ince kıyılmış maydanozu ve karabiberi ilave ederek harcı karıştırın. İç malzeme hazır olduğuna göre tavada yufka böreği yapımına devam edebiliriz.

Tavanın içine serdiğiniz yufkaya biraz sos sürün. İkinci yufkayı elinizde buruşturun. Bunu küçük parçalar şeklinde kopararak tavanın içine atın. Bütün tavayı bu parçalarla kaplayın. Yufka buruşturulmuş şekilde konulduğundan böreğiniz sanki katlı börek gibi olacak, pişerken kabaracaktır. Yine hazırladığınız sostan yufkaya sürün. Üzerine beyaz peynirli harcı döşeyin. Diğer son yufkayı da aynı şekilde buruşturarak peynirli harcın üzerine kopararak yerleştirin. Kalan sosun hepsini böreğin üzerine gezdirerek dökün. Şimdi kenarlardan sarkan yufkayı tavanın üzerine, böreği kapatacak şekilde toplayın. Malzemelerin arasındaki margarini veya isteğe bağlı tereyağını küçük parçalar halinde böreğin üzerine yerleştirin. Artık tavada yufka böreği pişmeye hazır.

Ocağın altını kısık ateşe ayarlayarak önce altının kızarmasını, daha sonra üstünün kızarmasını sağlayın. Çevirmenizi bir defa yapın. Çünkü böreğe zarar verebilirsiniz. Zaten iyice kızarınca daha kolay çevirebilirsiniz. Pişme sırasında gerekirse biraz daha margarin ilavesi yapabilirsiniz. Tavada yufka böreğini sıcak olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Makarnalı Börek Oktay Usta

Makarnalı Börek Oktay Usta

Patatesli Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Börek Kaç Kalori?

Peynirli Börek Kaç Kalori?

Pizza Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pizza Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Börek Tarifi Oktay Usta

Ispanaklı Börek Tarifi Oktay Usta

Güncel

Tavuklu Sebzeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sebzeli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Börek Oktay Usta

Sodalı Börek Oktay Usta

Banyolu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Banyolu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Börek Portakal Ağacı

Sodalı Börek Portakal Ağacı