Tavuklu Avcı Böreği Tavuklu Avcı Böreği, geleneksel avcı böreğinin kıyma yerine tavuk ile yapılan bir çeşididir. Tarif olarak da neredeyse aynıdır, ancak kırmızı et sevmeyenler bu böreği tavuk kıyması ile deneyebilirler. Ayrıca, kırmızı et sevenler de avcı böreğini bu şekilde denemelidir, çünkü gerçekten çok lezzetli oluyor. Şimdi, sözü daha fazla uzatmadan tavuklu avcı böreğinin hazırlanışına geçelim. Denemek isteyenlere kolay gelsin. Malzemeler
Hazırlanışı İlk olarak, 1 adet tavuk göğsü alınarak mutfak robotunda çekilip kıyma haline getirilir. Daha sonra, tavuk kıyması bir tavaya alınır ve kısık ateşte, suyunu çekene kadar kavrulur. Kavrulan tavuk kıymasının üzerine zeytinyağı, küçük küçük doğranmış sarımsak ve soğanlar eklenir. Kısık ateşte ara ara karıştırılarak soğanlar kavrulana kadar beklenir ve ocağın altı kapatılır. Bir kabın içine sıcak su ve köftelik bulgur koyulup, bir süre bekletilir. Tavuk kıymasıyla yapılan harcın içine bekletilmiş bulgur, baharatlar ve salça eklenir. Son olarak, ince ince kıyılmış maydanozlar da harca eklenerek tüm malzemeler iyice karıştırılır. Yufka, düz ve geniş bir zemin üzerine serilir. Bir kâsede su ile zeytinyağı karıştırılıp yufkanın üzerine bir fırça yardımıyla sürülür. Yufka ikiye katlanır ve iyice yapıştırılır. Yarım ay şeklindeki yufka üçgen şeklinde kesilir ve üzerine zeytinyağlı malzemeden sürülür. Kesilen her üçgenin geniş olan kısmına tavuklu harç koyularak, sigara böreğinden biraz daha gevşek olacak şekilde sarılır. Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır. Bir kâsede zeytinyağı ile yumurta çırpılır. Bir başka kâseye de galeta unu koyulur ve sarılan yufkalar önce yumurtaya sonra da galeta ununa batırılır. Her yanı galeta unuyla kaplı olan börekler yağlanmış fırın tepsisine dizilerek, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek (yaklaşık 30 dakika) pişirilir. Pişen börekler servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis edilir. Afiyet Olsun. Ekstra Bilgiler Böreğin iç harcına farklı baharatlar ekleyerek tarifinizi kişiselleştirebilirsiniz. Ayrıca, böreği daha hafif yapmak isterseniz, fırında pişirme yerine tavada az yağda kızartabilirsiniz. Sağlıklı bir alternatif olarak, tam buğday yufkası da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun! |