Tavuklu Avcı Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tavuklu Avcı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Avcı Böreği, aslında avcı böreğinin kıyma yerine tavuk ile yapılanıdır. Tarif olarak da hemen hemen aynıdır, ancak kırmızı et sevmeyenler avcı böreğini tavuk kıyması ile deneyebilirler. Gerçi kırmızı et sevenler de avcı böreğini bir de bu şekliyle denesinler derim ben. Çünkü gerçekten çok lezzetli oluyor. Şimdi, sözü daha fazla uzatmadan tavuklu avcı böreğinin hazırlanışına geçelim. Denemek isteyenlere kolay gelsin.

Tavuklu Avcı Böreği İçin Kullanılacak Malzemeleri
  • 1 tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası
  • 2 adet yufka
  • 3 dal maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı su
  • Zeytinyağı
  • 1 bardak galeta unu
  • 1 yumurta
Tavuklu Avcı Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak, 1 adet tavuk göğsü alınarak mutfak robotunda çekilip kıyma haline getirilir. Daha sonra, tavuk kıyması bir tavaya alınır ve kısık ateşte, suyunu çekene kadar kavrulur. Kavrulan tavuk kıymasının üzerine zeytinyağı, küçük küçük doranmış sarımsak vesoğanlar da eklenir. Kısık ateşte ara ara karıştırılarak soganlar kavrulana kadar beklenip ocağın altı kapatılır. Bir kabın içine sıcak su ve köftelik bulgur koyulup, bir süre bekletilir. Tavuk kıymasıyla yapılan harcın içine bekletilmiş bulgur, baharatlar ve salça eklenir. Son olarak, ince ince kıyılmış maydanozlar da harca eklenerek tüm malzemeler iyice karıştırılır. Yufka, düz ve geniş bir zemin üzerine serilir. Bir kâsede su ile zeytinyağı karıştırılıp kufkanın üzerine bir fırça yardımıyla sürülür. Yufka ikiye katlanır ve iyice yapıştırılır. Yarım ay şeklindeki yufka üçgen şeklinde kesilir ve üzerine zeytinyağlı malzemeden sürülür. Kesilen her üçgenin geniş olan kısmına tavuklu harçtan koyularak, sıgara böreğinden biraz daha gevşek olacak şekilde sarılır. Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır. Bir kâsede zeytinyağı ile yumurta çırpılır. Bir başka kâseye de galeta unu koyulur ve sarılan yufkalar önce yumurtaya sonra da galeta ununa batırılır. Her yanı galeta unuyla kaplı olan börekler yağlanmış fırın tepsisine dizilerek, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek (Yaklaşık 30 dakika) pişirilir. Pişen börekler servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis edilir.

Afiyet Olsun.

Tavuklu Avcı Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patatesli Peynirli Rulo Börek

Patatesli Peynirli Rulo Börek

Yalancı Su Böreği Sodalı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Su Böreği Sodalı Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kalıbında Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kek Kalıbında Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kat Kat Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kat Kat Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lavaştan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Lavaştan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynirli Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Pırtık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pırtık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkayla Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkayla Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kaytaz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kaytaz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?