Tavuklu Avcı Böreği Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Tavuklu Avcı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Avcı Böreği

Tavuklu Avcı Böreği, geleneksel avcı böreğinin kıyma yerine tavuk ile yapılan bir çeşididir. Tarif olarak da neredeyse aynıdır, ancak kırmızı et sevmeyenler bu böreği tavuk kıyması ile deneyebilirler. Ayrıca, kırmızı et sevenler de avcı böreğini bu şekilde denemelidir, çünkü gerçekten çok lezzetli oluyor. Şimdi, sözü daha fazla uzatmadan tavuklu avcı böreğinin hazırlanışına geçelim. Denemek isteyenlere kolay gelsin.

Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası
  • 2 adet yufka
  • 3 dal maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı su
  • Zeytinyağı
  • 1 bardak galeta unu
  • 1 yumurta

Hazırlanışı

İlk olarak, 1 adet tavuk göğsü alınarak mutfak robotunda çekilip kıyma haline getirilir. Daha sonra, tavuk kıyması bir tavaya alınır ve kısık ateşte, suyunu çekene kadar kavrulur. Kavrulan tavuk kıymasının üzerine zeytinyağı, küçük küçük doğranmış sarımsak ve soğanlar eklenir. Kısık ateşte ara ara karıştırılarak soğanlar kavrulana kadar beklenir ve ocağın altı kapatılır.

Bir kabın içine sıcak su ve köftelik bulgur koyulup, bir süre bekletilir. Tavuk kıymasıyla yapılan harcın içine bekletilmiş bulgur, baharatlar ve salça eklenir. Son olarak, ince ince kıyılmış maydanozlar da harca eklenerek tüm malzemeler iyice karıştırılır.

Yufka, düz ve geniş bir zemin üzerine serilir. Bir kâsede su ile zeytinyağı karıştırılıp yufkanın üzerine bir fırça yardımıyla sürülür. Yufka ikiye katlanır ve iyice yapıştırılır. Yarım ay şeklindeki yufka üçgen şeklinde kesilir ve üzerine zeytinyağlı malzemeden sürülür.

Kesilen her üçgenin geniş olan kısmına tavuklu harç koyularak, sigara böreğinden biraz daha gevşek olacak şekilde sarılır. Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır. Bir kâsede zeytinyağı ile yumurta çırpılır. Bir başka kâseye de galeta unu koyulur ve sarılan yufkalar önce yumurtaya sonra da galeta ununa batırılır.

Her yanı galeta unuyla kaplı olan börekler yağlanmış fırın tepsisine dizilerek, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek (yaklaşık 30 dakika) pişirilir. Pişen börekler servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis edilir.

Afiyet Olsun.

Ekstra Bilgiler

Böreğin iç harcına farklı baharatlar ekleyerek tarifinizi kişiselleştirebilirsiniz. Ayrıca, böreği daha hafif yapmak isterseniz, fırında pişirme yerine tavada az yağda kızartabilirsiniz. Sağlıklı bir alternatif olarak, tam buğday yufkası da kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pırasalı Börek Oktay Usta

Pırasalı Börek Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bohça Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kayık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kayık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kat Kat Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kat Kat Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Börek Tarifi Hazır Yufkadan

Patatesli Börek Tarifi Hazır Yufkadan

Yumuşak Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Börek Tarifi ve Malzemeleri

Dilim Börek Tarifi ve Malzemeleri

Dilim Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Göçmen Börek Tarifi ve Malzemeleri

Göçmen Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Oktay Usta

Ispanaklı Börek Oktay Usta

Börek İçi Tarifleri ve Malzemeleri

Börek İçi Tarifleri ve Malzemeleri