Tavuklu Börek Oktay Usta
21 Haziran 2024

Tavuklu Börek Oktay Usta

Tavuklu börek, Oktay Usta'nın tarifleri arasında öne çıkan lezzetlerden biridir. Herkesin afiyetle tükettiği bu börek, zengin içeriği ve lezzetiyle sofraların vazgeçilmez bir parçasıdır. Sabah kahvaltılarında, öğün aralarında, öğle yemeklerinde ve özel günlerde sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle hanımların hazırladığı günlerde, doğum günlerinde ve çeşitli etkinliklerde bu börek ilk sırada yer alır. Tavuklu börek, Oktay Usta'nın özel tarifiyle daha da lezzetli hale gelmektedir. Bu makalede, tavuklu böreğin nasıl yapıldığını, kullanılan malzemeleri ve püf noktalarını öğrenebilirsiniz. Şimdi, tavuklu börek Oktay Usta tarifine geçelim.

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 350 gram tavuk göğsü ya da tavuk eti
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy kırmızı biber
  • 3 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay bardağı süt
  • 3 kaşık un
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri İçin

  • Yumurta sarısı

Hazırlanışı

Tavuklu börek Oktay Usta tarifine, tavuk etini kuşbaşı doğrayarak başlıyoruz. Soğanları, sarımsağı ve kırmızı biberi güzelce yıkayıp yemeklik doğrayın. Havuçları bir tencereye koyup haşlayın ve ardından küp doğrayın. Tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyip tavukları ekleyin ve biraz soteleyin. Doğradığınız sebzeleri de tavaya ekleyip hepsini bir güzelce karıştırın. Malzemelerin üzerine unu da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Sütü karışıma yavaş yavaş ilave edin ve yine karıştırın. Hazırladığınız karışım sütle özleşene kadar bekleyin ve sonra ocağın altını kapatın. Tuz ve karabiberi de ilave edin.

3 adet yufkayı üst üste koyarak bir tabağı kalıp olarak kullanarak bıçakla ikiye bölün. Yufkadan kestiğiniz yuvarlak hamurları tezgaha dizin ve artan yufka parçalarını da elinizle ufalayarak yufkaların arasına serpiştirin. Tavuklu iç harcı da yufkaların içine paylaştırın. Yeşil soğanları güzelce yıkayıp doğrama tahtasında ince ince doğrayın ve yufkanın karışımına ekleyin. Bütün yufkaları güzelce sararak hazırlayın.

Börek haline gelen yufkaları yağlı tepsiye alın. Güzelce dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden 200 derece ısıtılmış olan fırına tepsiyi sürün. 20 dakika sonra börekler pişerek hazır duruma gelecektir. Pişen börekler sıcak olarak servise sunulur. Afiyet olsun.

Püf Noktaları

  • Yufkaların arasına serpiştirilen ufalanmış yufka parçaları, böreğin daha katmanlı ve lezzetli olmasını sağlar.
  • Sütü yavaş yavaş eklemek, karışımın homojen olmasını sağlar.
  • Yeşil soğanlar böreğe taze bir tat katmaktadır.
  • Yumurta sarısı, böreğin üzerinin kızarmasını ve parlak görünmesini sağlar.

Tavuklu Börek Oktay Usta Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mercimekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Elde Açma Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Elde Açma Pırasalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Börek Yufka Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Börek Yufka Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Börek Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Börek Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çin Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çin Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ballı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Börek Oktay Usta

Ispanaklı Börek Oktay Usta

Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

Buzluk Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Buzluk Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Böreği Nasıl Yapılır?

Avcı Böreği Nasıl Yapılır?