Muska börek olarak da bilinen üçgen börek, yapımı kolay ve lezzetli börekler arasındadır. Çeşitli şekillerde, farklı hamurlar ve iç malzemeleri kullanarak yapabileceğiniz bu böreği dilerseniz el açması hamurdan, dilerseniz yufkadan veya milföy hamurundan yapabilirsiniz. Kolaylıkla yapabilmeniz için bu tarifte yufkayı kullandık; ancak pratik olsun diye milföy hamuru da kullanabilirsiniz. Üçgen Börek Malzemeleri
Sos için:
Üzeri için:
Üçgen Börek Nasıl Yapılır? İç harcımızı hazırlamak için maydanozu yıkayıp incecik kıyıyoruz. Üzerine lor peynirini ekledikten sonra iyice harmanlıyoruz. İç harcımız bu şekilde hazır hale gelecektir. Bir kapta yufkaları ıslatmak için kullanacağımız sosu hazırlıyoruz. Sosu hazırlarken öncelikle yumurtaları çırpıyoruz. Eğer tüm malzemeleri aynı anda karıştırmaya çalışırsanız, yumurta parçalarının tam olarak homojen bir karışım elde etmenizi engellemesi mümkün olabilir. Yumurtayı çırptıktan sonra sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırarak sosu hazır hale getiriyoruz. Yufkaları üst üste düz ve geniş bir zeminde açıyoruz ve üç parmak kalınlığında şeritler halinde kesiyoruz. Her şeride önce sostan fırça yardımıyla sürüyoruz, sonra peynirli iç harcımızdan serpiştiriyoruz. Şeridin sadece bir köşesinden tutup sağa sola ve ileri doğru götürerek muska şeklinde üçgenler elde ediyoruz. Üçgenin sonuna gelindiğinde yufkanın açıkta kalan ucuna bol sos sürerek burayı kapatıyoruz. Bu üçgenleri yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsimize yerleştiriyoruz. Tüm yufkaları sardıktan sonra fırçayla yufkaların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirip servis ediyoruz. Afiyet Olsun. |
Edris
12 Temmuz 2024 CumaBu muska börek tarifini milföy hamuruyla yapmayı denediniz mi? Sıvı yağ ve süt karışımını milföy hamuruna da uygulamak aynı lezzeti sağlar mı?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaEdris,
Milföy hamuruyla muska böreğini denemek oldukça ilginç bir fikir! Milföy hamuru zaten yağlı bir yapıya sahip olduğu için ekstra sıvı yağ ve süt karışımına pek ihtiyaç duymaz. Ancak yine de hafifçe sütle fırçalayarak pişirebilirsiniz, bu böreklerin daha parlak ve altın renginde olmasını sağlar. Denerseniz, sonuçları paylaşmayı unutmayın! Afiyet olsun!