Yufkalı Su Böreği Nasıl Yapılır?
15 Mayıs 2024

Yufkalı Su Böreği Nasıl Yapılır?

Yufkalı Su Böreği Nasıl Yapılır, su böreğini hemen hemen sevmeyenimiz yoktur. Evde yapımının zor olmasından kaynaklı dışarıdan istetip yediğimiz veya su böreği yapıp da iyi olduğunu düşündüğümüz lokantalarda buluruz kendimizi. Bu eşsiz lezzeti artık dışarıda aramamıza gerek yok çünkü bu lezzeti artık hazır yufka ile çok pratik bir şekilde yapabilir ve daha sağlıklı daha da içimize sinerek tüketebiliriz.

Yufkalı Su Böreği İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 paket hazır yufka
  • 1 yemek kaşığı tuz,
  • 1 adet yumurta sarısı,
  • 2 yemek kaşığı çörek otu veya dilerseniz susam.
İç Harcı için
  • 500 gram beyaz peynir,
  • Yarım su bardağı sıvı yağ,
  • 7-8 su bardağı su,
  • 1 yemek kaşığı tuz.

Öncelikle suyu derin bir tencere içerisine ekleyerek ocak üzerine bırakıp kaynamasını bekleyelim. Kaynayan su içerisine bir yemek kaşığı tuzu ekleyerek bir iki dakika kadar yine kaynatalım. Su kaynamadan tuz ilave ederseniz su çok geç kaynayacağından, tuzu kaynama işlemi gerçekleştikten sonra ilave etmek zaman kaybını önlemektedir.

Böreği içerisine koyup dizeceğimiz tepsinin altını her yerine değecek şekilde yağlayalım. Geniş bir kap içerisinde iç harcımızı hazırlayalım. 500 gram olan beyaz peynirimizi iyice elimizle ezip ufalttıktan sonra yarım su bardağı sıvı yağ, bir yemek kaşığı tuz ve suyumuzu ilave ederek karıştıralım. Daha sonra kaynayan suyumuzu bir kap içerisine boşalttıktan sonra başka bir kap içerisine dört bardak su ilave edelim. Yağlamış olduğumuz tepsiyi yanımıza alarak yufkaları birkaç saniye olarak önce sıcak suya batırıp sonra soğuk suya batıralım hemen sonrasında yufkalarımızı tepsiye serelim.

Tepsiye serdiğimiz yufkaları önce yağlayıp sonra iç harcımızı ekleyelim. Bu işlemi yufkalar bitene kadar devam ettirelim. Daha sonra yufkaların üzerine yumurtanın sarısı ile çırpmış olduğumuz çörek otumuzu ya da susamımızı ekleyip yufkaların üzerine sürelim ve daha önce ısıtılmış fırına tepsimizi bırakarak 180 santigrat derecede üzeri iyice kızarana kadar iyice pişirelim. Pişme işlemi sonrası on dakika dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yufkalı Su Böreği Nasıl Yapılır Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yufkayla Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkayla Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Börek Yufka Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Börek Yufka Tarifi ve Malzemeleri

Tadım Börek Türleri ve Özellikleri

Tadım Börek Türleri ve Özellikleri

Makarna Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Börek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Börek Sosu Tarifi ve Malzemeleri