Avcı Böreği Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Avcı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Böreği, hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilen lezzetli kıymalı börekler arasında yer almaktadır. Bu böreği hamur açarak hazırlayabileceğiniz gibi, yufka kullanarak daha pratik bir şekilde de yapabilirsiniz. Bu sayede hem misafirlerinize hem de ailenize severek sunabileceğiniz ikramlıklar hazırlayabilirsiniz. Bu tarif, özellikle farklı ve lezzetli bir börek denemek isteyenler için ideal bir seçenektir.

Avcı Böreği Malzemeleri

  • 3 yufka
  • 2 yumurta
  • 500 gram galeta unu
  • 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
  • Kızartmak için sıvı yağ

İç Harcı için Malzemeler

  • 1 orta boy soğan
  • 200 gram kıyma
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 7 dal maydanoz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Avcı Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak, ince bulguru derin bir kaba alıp üzerine yarım parmak geçecek kadar kaynar su ekleyerek ağzını streç filmle kapatıp beklemeye alıyoruz. Daha sonra, soğanları küçük küpler halinde doğrayıp maydanozları ince ince kıyıyoruz. Tavamıza 2 yemek kaşığı tereyağını alıp erittikten sonra ince kıydığımız soğanı hafif pembeleşene dek kavuruyoruz. Soğanlar pembeleştikten sonra kıymayı ekleyerek biraz pişiriyoruz. Baharatlarımızı da ekleyerek karışımı tatlandırıyoruz. Kıymalar suyunu salıp tekrar çekene dek pişirmeye devam ediyoruz. Kıymaları ocaktan almadan önce, şişmiş olan ince bulgurları ve doğranmış maydanozu ekleyip kısık ateşte 1 dakika kadar karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Son olarak, dövülmüş cevizi de ekleyip karıştırdıktan sonra iç harcımız hazır hale geliyor. İç harcımızın soğuyup dinlenmesi için bir kenara bırakıyoruz.

Yufkaları geniş bir tezgâhta üst üste açtıktan sonra dilediğiniz büyüklükte olacak şekilde her bir parçayı eşit üçgenler oluşturacak biçimde 6 ya da 8 parçaya bölüyoruz. Daha sonra bir kapta yarım kahve fincanı sıvı yağı bir miktar suyla karıştırıp bu karışımı fırça yardımıyla yufkalara sürerek yufkaların ıslanmasını sağlıyoruz. Yufka parçalarımızdan birini alıp içine harcımızdan tepeleme olacak şekilde bir yemek kaşığı koyuyoruz. Daha sonra tıpkı sigara böreği sarar gibi yufkamızı sarıyoruz. Bir tabağa yumurtalarımızı alıp çırpıyoruz ve böreğimizi yumurtaya batırıyoruz. Sonra da başka bir yemek tabağında bulunan galeta ununa böreği batırıp sıvı yağ dolu kızartma tavasında böreği kızartıyoruz. Bu şekilde kızartmak istemiyorsanız, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında da böreklerinizi pişirebilirsiniz. Her yufka parçasına aynı işlemi uygulayıp pişirdikten sonra sıcak ya da soğuk servis edebilir, maydanozla süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Avcı Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Avcı Böreği Nasıl Yapılır?

Avcı Böreği Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sana Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sana Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nohutlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tadım Börek Türleri ve Özellikleri

Tadım Börek Türleri ve Özellikleri

Peynirli Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek

Kaytaz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kaytaz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Superfresh Börek Tarifi ve Malzemeleri

Superfresh Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Börek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6